Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

5 miljoen voor innovatieve samenwerking in de landbouw

Geschreven: 04-10-2024
5 miljoen voor innovatieve samenwerking in de landbouw

ARNHEM - Boeren in Gelderland kunnen vanaf deze week subsidie aanvragen voor innovatieve samenwerkingsprojecten. Met de regeling ondersteunt de provincie agrarisch ondernemers bij het ontwikkelen en toepasbaar maken van nieuwe landbouwconcepten. 8 november is er een informatiebijeenkomst over de regeling.

Harold Zoet, gedeputeerde landbouw, natuur en stikstof: “Veel agrariërs willen verduurzamen. De provincie wil hen de steun geven die ze daarvoor nodig hebben. Innovatieve technieken en ideeën vormen daarbij de sleutel, daar zetten we dus fors op in.”

Samenwerken aan innovaties
De regeling ‘Samenwerking voor innovatie in het kader van Europees Innovatie Partnerschap (EIP)’richt zich op het versterken van samenwerken aan innovaties tussen boeren in de keten van producenten. De projecten moeten bijdragen aan een toekomstbestendige landbouw en de uitwisseling van kennis hierover. Het kan gaan om technische of sociale innovaties in de voedselketen, of de non-foodketen, zoals bouwmateriaal of kleding.

Het kan bijvoorbeeld gaan om een samenwerkingsproject tussen een zaadleverancier, een machinebouwer of een productverwerker met agrariërs. Een samenwerking uit een vorige regeling is ‘Lekker Lupine, van land tot bord’.

Digitale informatiebijeenkomst op 8 november
Op vrijdag 8 november 2024 van 10 tot 12 uur organiseert de provincie een digitale bijeenkomst over deze subsidieregeling en het GLB. Er wordt onder andere toegelicht voor welke innovatieve samenwerkingsprojecten je subsidie aan kunt vragen en hoe de aanvraag in zijn werk gaat. Meer informatie en aanmelden voor het webinar.

Gemeenschappelijk Landbouwbeleid
De subsidieregeling is onderdeel van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Het GLB ondersteunt toekomstbestendige landbouw: veerkrachtige bedrijven, gezonde natuur en een leefbaar platteland. Het GLB biedt een groot aantal landelijke en provinciale subsidies en andere instrumenten voor initiatieven die hieraan bijdragen. 

Toekomstbestendige landbouw 
Agrarische ondernemers zijn belangrijk voor het landschap, voedselzekerheid, de economie en de leefbaarheid in het landelijk gebied. Ze zijn bovendien hard nodig voor onze opgaven voor natuur, water, bodem en klimaat. Provincie Gelderland steunt daarom agrariërs die hun bedrijf en hun omgeving toekomstbestendig willen maken. De GLB-regelingen die Gelderland de komende tijd lanceert, leveren daaraan een belangrijke bijdrage. 

Rivierenland Radio is in Arnhem ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant & Midden Nederland via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Laatste berichten
Wekelijkse nieuwkomers in de Flitsende 50

Bericht geschreven door: Yvonne Koppers 

‘Industry plant’: Het nummer gaat over alle haat reacties die Roxy Dekker over zich heen kreeg de afgelopen tijd. Nu wordt er inmiddels goed mee omgegaan.

‘All my life’: Al je hele leven wacht je op een bepa...

Onderwerp:Het (H)oorcafé in Waalwijk is op 10 oktober weer geopend

WAALWIJK - Op donderdag 10 oktober is (van 10.00 uur - 12.00 uur) het (H)oorcafé weer geopend. Onder het genot van koffie/thee, gezellig "buurten" met elkaar.

Het (H)oorcafé is in 2024 geopend op:

10/10, 14/11 en 12/12

Het (H)oorcafé heeft mede t...

cultuuurwandeling Heemkundekring

HEUSDEN - Op zondagmorgen 13 oktober organiseert de heemkundekring Onsenoort een cultuur-historische wandeling in Haarsteeg. Dit keer wordt het gebied bezocht aan de Oude Haven en de Inlaagdijk waarbij vertelt wordt over het buitengebied van Haarsteeg, het ontstaan van de polders, de haven van Ha...