Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Buurtagenda geeft indruk wat er gebeurt in de buurt

Geschreven: 04-07-2024
Buurtagenda geeft indruk wat er gebeurt in de buurt

EINDHOVEN - In de nieuwe online Buurtagenda zijn voor elke buurt maximaal drie onderwerpen op het gebied van leefbaarheid benoemd die in 2024 spelen. Dit kan van alles zijn, van sport- en spelvoorzieningen en buurthuizen tot het onderhoud van wegen. Eindhoven heeft 116 buurten en elke buurt is anders. De woningen, de sfeer, de voorzieningen, de hoeveelheid groen en natuurlijk de bewoners. Per buurt verschilt de samenstelling van de bewoners en hoe actief ze zijn voor hun buurt. Hierdoor is de inzet en opgave in elke buurt anders. Dit nieuwe instrument wordt de komende tijd verder doorontwikkeld.

Stadsgezant Angelique Bellemakers: "Hoe handig is het om door een simpele druk op de knop te kijken wat er in jouw buurt gebeurt? De buurtagenda is een nieuwe, handige tool waarmee je kunt zien waar we samen met bewoners en samenwerkingspartners aan werken in de stad." Wethouder Mieke Verhees voegt daar aan toe: "Elke buurt is anders en het is mooi dat de Buurtagenda dat ook laat zien. Tegelijkertijd geeft het inzicht in de samenhang tussen projecten en maatregelen."

Meer aandachtspunten
In de Buurtagenda staan voor elke buurt maximaal drie onderwerpen benoemd die er spelen in 2024 op het gebied van leefbaarheid. Dit geldt voor de actiegebieden en voor de niet-actiegebieden. Deze onderwerpen staan per buurt in willekeurige volgorde, er is dus geen prioriteit aangebracht. Naast deze thema’s wordt er aan meer zaken in een buurt gewerkt. Dat iets niet benoemd is, betekent dus niet dat er geen aandacht voor is.

Er zijn ook opgaven in de buurten die in deze Buurtagenda niet zijn beschreven, maar wel hoge prioriteit hebben. Denk aan afval, (sociale) overlast, verkeer en parkeren. Omdat deze opgaven algemeen zijn, krijgt dit stadsbreed aandacht.

Gebruik van de Buurtagenda
Op www.eindhoven.nl/buurtagenda is de agenda te vinden. Via de plattegrond bij de leeswijzer (pagina 3) kan de lezer een gebied kiezen. Inzoomen op een buurt kan via de balk bovenaan de pagina.

In ontwikkeling
De Buurtagenda is een nieuw instrument dat in ontwikkeling is. Eind 2024 wordt de agenda geëvalueerd om te kijken hoe de gemeente ermee doorgaat.

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Peter evers 08-07-2024

Deze buurtagenda van de gemeente Eindhoven is niet teschikt voor op de mob. Telefoon. Onleesbaar te klein.


NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Rivierenland Radio presenteert: de Top 100 van de Flitsende 50!

Hedel - Rivierenland Radio uit Hedel komt met een bijzondere muzikale traktatie voor haar luisteraars! Op zaterdag 26 oktober 2024 van 11:00 tot 18:00 uur presenteert het radiostation de Rivierenland Radio Top 100, een exclusieve lijst van de 100 grootste hits uit de Flitsende 50, verzameld over ...

Mobiel bomenmuseum (arboretum) op Stadhuisplein Eindhoven

EINDHOVEN - Op het Stadhuisplein staat vanaf 18 oktober een mobiel arboretum. Dit is een verzameling verplaatsbare bomen die ingezet kan worden voor de vergroening van plekken in de stad die daarom vragen. Denk aan plekken die in de toekomst permanent vergroend worden of plekken waar onvoldoende ...

Wolvenprovincies zien niets in anticonceptie wolven

ARNHEM - Wolvenprovincies Drenthe, Fryslân, Gelderland, Overijssel en Utrecht zien niets in de ingebrachte suggesties in de Tweede Kamer, over de toepassing van anticonceptie bij wolven via een hormonale prikpil of chemische sterilisatie. PVV-kamerlid Dion Graus kwam daar eerder deze week m...