Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

De Natuurwerkdagen komen eraan! Doe mee in Arnhem en omgeving

Geschreven: 18-10-2024
De Natuurwerkdagen komen eraan! Doe mee in Arnhem en omgeving

ROZENDAAL - Groene handen in de lucht voor de Nationale Natuurwerkdagen 2024! Samen met heel Nederland gaan we deze editie weer voor een mooi resultaat, doe jij mee op 1 en 2 november? Kom bollen planten, ontdek je eigen kracht tijdens het wilgen knotten of bouw mee aan een duurzame takkenril. En vooral, geniet van de frisse buitenlucht, leer nieuwe mensen kennen en ervaar hoe gezellig het is om samen iets te betekenen voor de natuur. Tip voor de herfstvakantie!

Arnhem en omgeving

Ook in Arnhem en omgeving werken vrijwilligers aan mooie natuurklussen die bijdragen aan natuurbehoud en -herstel. In de Santackergaard, het kleinste én meest diverse voedselbos van Park Lingezegen, kunnen ze wel wat extra handen gebruiken. Kom wilgen knotten, help met het schoonmaken van het paddenpoeltje of graaf plantgaten voor de bomen die eind november komen. Doe je mee?

Of meld je aan bij de natte ecozone, een prachtig moerasgebied aan de rand van de wijk Schuytgraaf in Arnhem. Na een rondwandeling door het terrein kun je hier helpen met het handmatig wegknippen en zagen van wilgentakken die tussen het riet in het moeras groeien. Zo wordt dit bijzondere gebied niet te zwaar belast en blijft het open karakter behouden. Help ook mee!

Aan de zuidkant van Elst kun je komen wilgen knotten. Nooit eerder gedaan? Geen probleem, je krijgt tekst en uitleg. Nadat de wilgenbomen zijn geknot, lopen ze vanzelf weer uit. Nog een extra jaartje wachten en dan zijn ook de bloemen, de wilgenkatjes, weer terug. En het steenuiltje heeft weer een plek om te nestelen. Daar wil jij toch aan bijdragen?

Kennismaken met groen vrijwilligerswerk

Al 24 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale landschapsbeheerorganisaties elke eerste vrijdag én zaterdag van november de Nationale Natuurwerkdagen, het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan vijfhonderd locaties in heel Nederland zetten trotse vrijwilligers samen de schouders eronder. Groene vingers of niet, iedereen is welkom, ook als je geen ervaring hebt met klussen in het groen. De Nationale Natuurwerkdagen zijn er juist om deelnemers kennis te laten maken met groen vrijwilligerswerk. Vaak ook geschikt voor kinderen!

Kijk voor alle locaties en meer informatie op natuurwerkdag.nl en meld je aan!

LandschappenNL organiseert de Nationale Natuurwerkdagen in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere terreinbeherende en natuurorganisaties. Het evenement is mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland. Nationale Postcode Loterij is partner van de Nationale Natuurwerkdagen.

Rivierenland Radio is in Rozendaal te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant & Midden Nederland via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
AV Oss '78 - Zondag 10 november Docfacross in Oss

OSS - Op zondag 10 november vindt de tweede wedstrijd plaats van de AV Oss ’78 Crosscompetitie 2024-2025: de Docfacross. Naast de gebruikelijke afstanden van circa 5 en 10 kilometer, is er speciaal voor de jongere hardlopers een jeugdcross over verschillende afstanden.

Om 10:00 uu...

De motieven van jongeren om mee te doen aan carmeetings

UTRECHT - Afgelopen zaterdag werd er een carmeeting in de buurt van Breda ontruimt. Jongeren in Nederland zijn steeds actiever in de autoscene, waarbij ze regelmatig autoshows, car meetings, of straatraces bezoeken en significante bedragen uitgeven aan hun auto. Deze groe...

Nieuwe voorstelling te zien van De Megense Comedie Junior

MEGEN - Na De betovering van de Fortunia vogel. van vorig jaar komt de jeugdafdeling van Toneelvereniging De Megense Comedie dit jaar weer met een hele leuke familievoorstelling. We hopen dan ook weer vele families te mogen verwelkomen in de Theaterzaal van Acropolis.

Dit jaar spelen wi...