Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Deventer Literair door Ted van Lieshout in Mimik

Geschreven: 27-09-2024
Deventer Literair door Ted van Lieshout in Mimik

DEVENTER - Op zondagmiddag 20 oktober komt de schrijver Ted van Lieshout naar Deventer.
Ted van Lieshout is bekend van de razend populaire prentenboekenserie Boer Boris.Tijdens de lezing zal hij zich als een veelzijdige man presenteren: hij is dichter, schrijver, grafisch vormgever en beeldend kunstenaar. 

In 1955 werd hij in een gezin van 12 kinderen geboren in Eindhoven. Op 8 jarige leeftijd verloor hij zijn vader. Daarover schreef hij het boek "Begin een torentje van niks" , waar meteen een Gouden Griffel op volgde in 1995. In 2009 verscheen ter gelegenheid van zijn vijfentwintigjarig dichterschap een anderhalf kilo wegend verzameld werk, door hemzelf geïllustreerd. 

Als jongetje kreeg hij een relatie met een volwassen man. Hierover schreef hij het boek "Zeer kleine liefde", dat werd bekroond met de Nienke van Hichtumprijs, en de aangrijpende roman "Mijn meneer" in 2012.

Ook het boek:  Gebr. uit 1996 is autobiografisch, over het overlijden van zijn jongere broertje aan een stofwisselingsziekte. In het boek stelt hij zich de vraag of je nog wel broers bent als je broer niet meer leeft.

Zondag 20 oktober zal het ook gaan over één van zijn laatste werken: Beitelaar. Antonij heeft een bijbaantje op een kerkhof, waar hij een man treft die in grafzerken hakt. Als Antonij hem daarop aanspreekt, is de man afhoudend. Even later treffen agenten op dezelfde plek een met een beitel neergestoken pedojager aan. Antonij moet alles vertellen wat hij weet. Maar al gauw blijkt dat zijn verhaal niet volledig is.

Net verscheen: Voor de mooiste, de geschiedenis is van ons. Ted van Lieshout neemt je hierin mee kriskras door de geschiedenis en vertelt over de eerste vliegenierster, de zwarte man met een witte pruik en nog veel meer opmerkelijke verhalen.

Hij ontving voor zijn hele oeuvre de Theo Thijssen-prijs.

Er is zoveel te vertellen over Ted van Lieshout! Ik verwijs u daarom naar zijn website www.tedvanlieshout.nl  en natuurlijk naar zijn lezing zondag 20 oktober.

Zondagmiddag 15.00 uur in theater Mimik

Leden van Vereniging Deventer Literair hebben gratis toegang, introducees en bibliotheekleden betalen 8,euro-, niet-leden betalen 12, euro-. 

Boekverkoop en signeren in de pauze

Fotograaf: Ben Kleyn

Rivierenland Radio is in Deventer ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant & Midden Nederland via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Tour

BERGEN OP ZOOM - LEGENDS of ROCK Tribute Tour op vrijdag 29 november 2024 in Gebouw-T in Bergen op Zoom met No.1 tributes van Nirvana, Foo Fighters, Green Day en Pearl Jam

Na een uitverkochte editie in 2022 komt de internationale LEGENDS of ROCK Tribute Tour op vrijdag 29 november 2024 ...

Stoelyoga en yoga op de mat

WAALWIJK - Het is bekend dat yoga een positieve invloed heeft op lichaam en geest. Yoga kan een bijdrage leveren aan het verbeteren van jouw kwaliteit van leven. Als je geraakt bent door kanker, kan yoga je niet genezen. Maar yoga kan je wel helpen bij de verwerking, het helpt je om lichaam en ge...

Theo Maassen met nieuwe show naar De Lievekamp

OSS - Goed nieuws voor cabaretliefhebbers in Oss: Theo Maassen keert terug naar theater De Lievekamp. Op maandag 31 maart én dinsdag 1 april 2025 speelt de cabaretier zijn nieuwe voorstelling Onbegonnen werk in de Grote Zaal van het theater. De kaartverkoop start op vrijdag 4 oktober ...