Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Dickensfestijn Drunen zaterdag 21 en zondag 22 december 2024

Geschreven: 20-10-2024
Dickensfestijn Drunen zaterdag 21 en zondag 22 december 2024

DRUNEN - Een sfeervol plein boordenvol kraampjes, kerstlichtjes, gezang, Dickens optredens en de geur van een brandend houtvuur. Zaterdagavond 21 december ben je van harte welkom op het sfeervolle winterevenement Dickens By Night en zondagmiddag 22 december op het Dickensfestijn Drunen. Gedurende deze avond en dag verandert het straatbeeld van Drunen voor de 18e keer in een levend negentiende eeuws tafereel. De Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie.

Ruim 500 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: Scrooge, Oliver Twist, Mr. Pickwick, Christmas Carol Singers, weeskinderen, dronkaards en deftige lieden. Er hangt een geur van punch en gepofte kastanjes, marshmallows, glühwein en brandend hout. Gezellige koormuziek en kerstliedjes, vuurkorven en duizenden kleine lichtjes completeren de sprookjesachtige sfeer. Overal in het centrum zijn optredens van straattheaters en artiesten; zwervers bedelen om geld, boefjes stelen, kinderen zingen, Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur in de sfeervolle Dickenstraat. Kooplui bieden hun waar aan en handwerkers demonstreren hun ambacht op de grote kerstmarkt. De Ganzenhoeder begeleidt zijn ganzen terwijl de straatmuzikanten het publiek bespelen. Dieren in de kerststal aaien, griezelen op het kerkhof, naar straattheater en stadsomroepers luisteren. Kortom, we zorgen voor een onvergetelijke avond en dag.

De winkels en horeca zijn op zaterdag tussen 17.00 uur en 22.00 uur en zondag  tussen 12.00 uur en 17.00 uur geopend  en verkopen vanuit houten kersthuisjes diverse lekkernijen en producten.  De sfeervolle kerstmarkt en de Kerstman bezoek je in de Hugo de Grootstraat, Aalbersestraat, Torenstraat, Grotestraat en Stationsstraat. Je vindt er leuke kerstcadeaus en handwerkers demonstreren hun ambacht. • Straatmuzikanten spelen kerstmuziek op accordeon, viool, saxofoon en fluit. Er zijn diverse straattheaters, antieke fietsen en dorpsomroepers. In het midden van de kerstmarkt kun je in winterse sferen schaatsen op de ijsbaan. • Op het Raadhuisplein staat een schaapsherder met zijn kudde schapen. Er zijn ezeltjes, kerstorgels, de Kerstman en doorlopend optredens.  In de Sint Lambertuskerk kun je de prachtige kerststal bezoeken en luisteren naar diverse optredens. Het Symfonisch Blaasorkest geeft op zondag een bijzonder kerstconcert. Op het goede doelenplein staan diverse lokale verenigingen. • De spectaculaire Dickens parade is zondag om 14.00 uur.

Kortom, wil je de authentieke sfeer van Kerstmis proeven? Kom dan naar Dickensfestijn Drunen op: zaterdag 21 december tussen 17.00 en 22.00 uur en  zondag 22 december tussen 12.00 en 17.00 uur.

Tijdens de vorige editie bezochten ruim 40.000 bezoekers dit sfeervolle winterevenement in Drunen. Kijk voor een compleet programma en een sfeerimpressie op www.dickensfestijndrunen.nl en de facebookpagina @dickensfestijn.drunen.

Rivierenland Radio is in Drunen te ontvangen via Dab+, kanaal 6c en via onze app en deze site.


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
AV Oss '78 - Zondag 10 november Docfacross in Oss

OSS - Op zondag 10 november vindt de tweede wedstrijd plaats van de AV Oss ’78 Crosscompetitie 2024-2025: de Docfacross. Naast de gebruikelijke afstanden van circa 5 en 10 kilometer, is er speciaal voor de jongere hardlopers een jeugdcross over verschillende afstanden.

Om 10:00 uu...

De motieven van jongeren om mee te doen aan carmeetings

UTRECHT - Afgelopen zaterdag werd er een carmeeting in de buurt van Breda ontruimt. Jongeren in Nederland zijn steeds actiever in de autoscene, waarbij ze regelmatig autoshows, car meetings, of straatraces bezoeken en significante bedragen uitgeven aan hun auto. Deze groe...

Nieuwe voorstelling te zien van De Megense Comedie Junior

MEGEN - Na De betovering van de Fortunia vogel. van vorig jaar komt de jeugdafdeling van Toneelvereniging De Megense Comedie dit jaar weer met een hele leuke familievoorstelling. We hopen dan ook weer vele families te mogen verwelkomen in de Theaterzaal van Acropolis.

Dit jaar spelen wi...