Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Doe ook mee met beplantingsproject Buren in het Groen

Geschreven: 21-05-2024
Doe ook mee met beplantingsproject Buren in het Groen

ROZENDAAL - Bewoners in het buitengebied van Buren krijgen opnieuw de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf en percelen landschappelijk aantrekkelijker te maken. Doe mee met het beplantingsproject Buren in het Groen. Op woensdag 12 juni organiseren de gemeente Buren en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) hierover een informatieavond in Dorpshuis Erichem aan de Geldenakker 10 in Erichem. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur met koffie en thee. Meld je aan op slgelderland.nl.

Met de actie ’Buren in het Groen’ willen gemeente Buren en SLG samen met inwoners het karakteristieke landschap versterken en de biodiversiteit vergroten. Inwoners krijgen advies en ondersteuning om op hun erf inheemse beplanting te plaatsen. Denk aan knotwilgen, vogelbosje, elzenrijen, struweelhagen en/of hoogstambomen.

Inspiratieavond
Op 12 juni vertelt een adviseur van SLG meer over dit project. Je krijg informatie over je eigen landschap, hoort dan hoe je mee kunt doen aan het project en wat de ‘spelregels’ zijn. Ook kun je je gelijk aanmelden voor een veldbezoek met inrichtingsplan.


Van aanvraag tot aanplanten
Heb je belangstelling voor een veldbezoek met advies? Een adviseur van SLG kijkt samen met jou naar de mogelijkheden van landschapselementen op het terrein. Op basis van deze informatie ontvang je een kosteloos beplantingsplan. Daarin staan een schets van de inrichting, een lijst met mogelijke planten en een berekening van de financiële bijdrage. Na akkoord wordt de beplanting voor je besteld. In het najaar wordt het gezamenlijk uitgedeeld.


Versterking Burens landschap en biodiversiteit
Een erf dat goed aansluit op het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Dit geldt voor het aanbrengen van landschapselementen, struweelhagen en knotwilgen. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek. In eerdere beplantingsprojecten hebben inwoners van Buren honderden hoogstamfruitbomen aangeplant en meegedaan aan de uitvoering van biodiversiteitsplannen. Vorig jaar hebben deelnemers aan Buren in het Groen 3100 inheemse struiken en 92 laan- en hoogstamfruitbomen geplant.


Doe ook mee!
Doe je ook mee? Zo leveren we samen een bijdrage aan een aantrekkelijk buitengebied. Wil je meer informatie of aanmelden voor de informatieavond en het project? Kijk op slgelderland.nl/projecten/buren-in-groen/.

De gemeente Buren en provincie Gelderland maken het project financieel mogelijk.

Rivierenland Radio is in Rozendaal te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Durkey Jozefzoon
Durkey Jozefzoon
Durkey Jozefzoon
Laatste berichten
Veiligheidsmarkt

HEUSDEN - Dit keer op het Plein in Vlijmen van 11.00 tot 16.00 uur. Op de veiligheidsmarkt is van alles te beleven voor jong en oud!

Kruip in de huid van een hulpverlener!

De aanwezige hulpdiensten zoals de politie, brandweer, defensie en de ambulance (RAV) geven de bezoekers ...

stichting maatschappelijke economische Brainport Industries Campus

EINDHOVEN - De ontwikkeling van Brainport Industries Campus (BIC) stimuleren, faciliteren én ondersteunen. Dat zijn de belangrijkste taken van de nieuwe stichting Campus Ontwikkelings Organisatie (COO). De provincie Noord-Brabant, gemeente Eindhoven en SDK Vastgoed bundelen hiervoor de kra...

Musical Lang Leve de Oorlog door Theater Dankzij De Dijken

LITH - Een voorstelling met als thema 'de doorwerking van oorlog op naoorlogse generaties'. Een actueel thema, zeker nu de wereld niet eens zo ver van ons in brand staat.

In sobere musicalvorm met spel, zang, muziek, dans en enscenering ontvouwt zich een familiegeschiedenis van vie...