Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Feestelijke opening vernieuwde Klompenpad Zeegsepad in Ressen en Lent

Geschreven: 30-05-2024
Feestelijke opening vernieuwde Klompenpad Zeegsepad in Ressen en Lent

ROZENDAAL - Vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van het vernieuwde Klompenpad Zeegsepad in Ressen en Lent. Wethouder Nick Hubers van gemeente Lingewaard en directeur Sven van Rijswijk van Park Lingezegen zullen het startpaneel onthullen in bijzijn van vrijwilligers en deelnemende grondeigenaren. De opening vindt plaats om 14.30 uur bij Boerderijterras De Woerdt aan de Woerdsestraat 4 in Ressen. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Het Zeegsepad uit 2014 is nu verlengd van zes naar elf kilometer waardoor de route niet alleen door het buitengebied van Ressen maar ook door die van Lent gaat. Het vernieuwde  Zeegsepad start bij Landwinkel De Woerdt in Ressen en leidt de wandelaar over een oude postweg, langs eeuwenoude bouwwerken, door oude boomgaarden, langs zegen en door weilanden. Ook loopt het Klompenpad door het fraaie Landgoed Doornik met graanakkers en een theetuin en natuurtuin bij het ‘Kasje van Doornik’, een herinnering aan de vele kassen die in dit gebied stonden.

 

Het Klompenpad is vernoemd naar de vele zegen in dit gebied, waaronder de Bemmelse Zeeg, een afwateringsloot naar de Linge. De wandelaar kan ook op de route stappen bij restaurant Zijdewinde en het Transferium P + R in Nijmegen Noord. Ook is er een overstaproute naar het vorig jaar geopende Klompenpad Breedlersepad. Het Zeegsepad is het derde Klompenpad in Park Lingezegen naast het ’t Percksepad.

Vrijwilligers en financiers

Onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) hebben enthousiaste vrijwilligers met medewerking van grondeigenaren, Park Lingezegen, Staatsbosbeheer en Waterschap Rivierenland het Klompenpad uitgebreid. De klompenpadwerkgroep gaat ook maandelijks controleren of de route goed te vinden is en voldoende toegankelijk is. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, Park Lingezegen en de Nationale Postcode Loterij.

Folder en app
De route is in beide richtingen gemarkeerd met oranje klompjes. De nieuwe folder met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij het startpunt Landwinkel de Woerdt en bij VVV’s in de regio. Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren. Daarom geldt de regel dat alleen honden aan de lijn zijn toegestaan in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. De nieuwe routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 14 juni ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

Kijk voor meer informatie en een downloadbare folder op klompenpaden.nl of op Facebook en Instagram. Wandelen over de Klompenpaden is gratis. Wil je wat terugdoen en de vrijwilligers bij het onderhoud van de Klompenpaden steunen? Op de klompenpadenwebsite kun je een donatie doen: geef een Tikkie voor Klompenpaden!

Rivierenland Radio is in Rozendaal te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Veiligheidsmarkt

HEUSDEN - Dit keer op het Plein in Vlijmen van 11.00 tot 16.00 uur. Op de veiligheidsmarkt is van alles te beleven voor jong en oud!

Kruip in de huid van een hulpverlener!

De aanwezige hulpdiensten zoals de politie, brandweer, defensie en de ambulance (RAV) geven de bezoekers ...

stichting maatschappelijke economische Brainport Industries Campus

EINDHOVEN - De ontwikkeling van Brainport Industries Campus (BIC) stimuleren, faciliteren én ondersteunen. Dat zijn de belangrijkste taken van de nieuwe stichting Campus Ontwikkelings Organisatie (COO). De provincie Noord-Brabant, gemeente Eindhoven en SDK Vastgoed bundelen hiervoor de kra...

Musical Lang Leve de Oorlog door Theater Dankzij De Dijken

LITH - Een voorstelling met als thema 'de doorwerking van oorlog op naoorlogse generaties'. Een actueel thema, zeker nu de wereld niet eens zo ver van ons in brand staat.

In sobere musicalvorm met spel, zang, muziek, dans en enscenering ontvouwt zich een familiegeschiedenis van vie...