Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Financiële impuls voor ontwikkeling Stadhuisplein

Geschreven: 26-06-2024
Financiële impuls voor ontwikkeling Stadhuisplein

EINDHOVEN - De ontwikkeling van het Stadhuisplein krijgt een subsidie van bijna 4 miljoen euro via de Woningbouwimpuls (WBI) van het Rijk. Een belangrijke stap voor de eerste van in totaal vier vastgoedontwikkelingen aan de oostzijde van het Stadhuisplein. De vier vastgoedontwikkelingen bieden samen ruimte voor circa 800 woningen.

Eind april werd bekend dat er subsidie is toegekend voor de ontwikkeling van het VDMA-terrein (613 woningen) en Stads-hart Woensel (3000 woningen). Voor het Stadshuisplein is de WBI nu ook toegekend. Met een bijdrage uit de Woningbouwimpuls kan in deze projecten een versnelling worden bereikt in de realisatie van de woningbouwopgave in Eindhoven en daarmee in de Brainportregio.

Wethouder Rik Thijs (Stadhuisplein): "Concreet leiden de vastgoedontwikkelingen rondom het Stadhuisplein tot een toevoeging van veel extra betaalbare woningen. Een uitdaging, maar erg belangrijk voor de stad en de groei ervan. En wat zeker zo belangrijk is: een mooie en levendige openbare ruimte. Uitgangspunt daarbij is een groene basisinrichting, met ruimte voor water. Verder biedt het Stadhuisplein ook in de toekomst ruimte voor evenementen en manifestaties.  Het Stadhuisplein wordt een plein voor iedereen."

Wethouder Mieke Verhees (Wonen): "Onze woningbouwopgave is groot en tegelijkertijd staat de financiële haalbaarheid van veel projecten onder druk. Het is heel goed nieuws dat ook de ontwikkeling van het Stadhuisplein een steun in de rug krijgt vanuit het Rijk. Hiermee kunnen we vooruit, zodat straks al die woningzoekenden een fijne plek krijgen om te wonen."

Het Stadhuisplein en omgeving worden de komende jaren ontwikkeld tot een groene en levendige omgeving met veel nieuwe woningen. De verschillende nieuwbouwplannen krijgen rondom het Stadhuisplein op de Eindhovense laag (de eerste laag van 20 meter) dakterrassen met een mooi uitzicht - een zogeheten belvedère - op het plein. Een van de ambities is om de belvedère toegankelijk te maken voor bewoners en bezoekers. Het wordt een bijzondere plek om te wonen en te verblijven.

WBI
Met de Woningbouwimpulssubsidie kunnen projecten die voor minimaal 50% uit betaalbare woningen bestaan een steun in de rug krijgen, waarbij de helft van het publieke tekort wordt afgedekt door het Rijk. Eerder kregen Castiliëlaan, Emmasingelkwadrant, District E, Fase IV van Strijp-S, een deel van KnoopXL, Stads-hart Woensel en het VDMA-terrein al een bijdrage via deze subsidie.

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab
 


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Veiligheidsmarkt

HEUSDEN - Dit keer op het Plein in Vlijmen van 11.00 tot 16.00 uur. Op de veiligheidsmarkt is van alles te beleven voor jong en oud!

Kruip in de huid van een hulpverlener!

De aanwezige hulpdiensten zoals de politie, brandweer, defensie en de ambulance (RAV) geven de bezoekers ...

stichting maatschappelijke economische Brainport Industries Campus

EINDHOVEN - De ontwikkeling van Brainport Industries Campus (BIC) stimuleren, faciliteren én ondersteunen. Dat zijn de belangrijkste taken van de nieuwe stichting Campus Ontwikkelings Organisatie (COO). De provincie Noord-Brabant, gemeente Eindhoven en SDK Vastgoed bundelen hiervoor de kra...

Musical Lang Leve de Oorlog door Theater Dankzij De Dijken

LITH - Een voorstelling met als thema 'de doorwerking van oorlog op naoorlogse generaties'. Een actueel thema, zeker nu de wereld niet eens zo ver van ons in brand staat.

In sobere musicalvorm met spel, zang, muziek, dans en enscenering ontvouwt zich een familiegeschiedenis van vie...