Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Freek de Jonge terug met nieuwe voorstelling als de oude Freek

Geschreven: 11-10-2024
Freek de Jonge terug met nieuwe voorstelling als de oude Freek

OSS - Goed nieuws voor cabaretliefhebbers in Oss: Freek de Jonge keert terug naar theater De Lievekamp met een nieuwe voorstelling. Eerder leek het erop dat Freek zijn geplande theatertour niet zou spelen, maar na zijn boekpresentatie in juni van dit jaar gaf zijn publiek hem tóch weer het vertrouwen de draad op te pakken. Op donderdag 7 november speelt de 80-jarige cabaretier zijn voorstelling Vrede op aarde in de Grote Zaal van De Lievekamp. De kaartverkoop is gestart via de website van het theater.

Op 20 juni 2024 presenteerde Freek de Jonge zijn nieuwe boek De Zeeuwse Jaren in de Haarlemse schouwburg. Het was precies 55 jaar geleden dat Neerlands Hoop daar in première ging. Tot verrassing van het publiek maakte Freek er à l' improviste een heuse conference van met veel trefzekere verwijzingen naar de actualiteit. Een enkele toeschouwer verzuchtte de 'oude Freek' weer te hebben gezien. Het gaf de 80-jarige komiek het vertrouwen een eerder afgezegde theatertour in een iets andere vorm weer op te pikken. Minder voorstellingen, kleinere zalen en dichter in de buurt onder het motto: Vrede op aarde.

Over Freek de Jonge
Aan het begin van zijn carrière vormde Freek de Jonge samen met Bram Vermeulen het duo Neerlands Hoop in Bange Dagen. Samen veranderden ze het aangezicht van het Nederlandse cabaret voorgoed. Daarna ging Freek solo en bleef hij zichzelf vernieuwen. Van een hechte dramatische eenheid uit het begin van zijn solocarrière, naar een veel speelsere opbouw daarna, inclusief enkele programma’s die louter uit muzikale nummers bestaan.

In totaal is dit meer dan 50 jaar theater waar maar één werkelijke ‘rode draad’ doorheen loopt: de lach. De grappen vormen iedere voorstelling opnieuw de bouwstenen voor het dramatisch geheel. Ze zijn het fundament voor Freeks parabels en andere verhalen. Dit alles met maar één doel: het publiek in de spanningsboog van de avond vangen en tot volledige overgave dwingen, zodat het wonder kan geschieden, het wonder van de totale concentratie: het absoluut denken aan totaal niets.

Ticketverkoop
Tickets voor de voorstelling Vrede op aarde van Freek de Jonge op donderdag 7 november - aanvang om 20.15 uur in de Grote Zaal van De Lievekamp - zijn vanaf €; 13,50 (excl. ticketfee) te koop via www.lievekamp.nl.

Rivierenland Radio is in Oss te ontvangen via Dab+, kanaal 6c en via onze app en deze site.


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Rivierenland Radio presenteert: de Top 100 van de Flitsende 50!

Hedel - Rivierenland Radio uit Hedel komt met een bijzondere muzikale traktatie voor haar luisteraars! Op zaterdag 26 oktober 2024 van 11:00 tot 18:00 uur presenteert het radiostation de Rivierenland Radio Top 100, een exclusieve lijst van de 100 grootste hits uit de Flitsende 50, verzameld over ...

Mobiel bomenmuseum (arboretum) op Stadhuisplein Eindhoven

EINDHOVEN - Op het Stadhuisplein staat vanaf 18 oktober een mobiel arboretum. Dit is een verzameling verplaatsbare bomen die ingezet kan worden voor de vergroening van plekken in de stad die daarom vragen. Denk aan plekken die in de toekomst permanent vergroend worden of plekken waar onvoldoende ...

Wolvenprovincies zien niets in anticonceptie wolven

ARNHEM - Wolvenprovincies Drenthe, Fryslân, Gelderland, Overijssel en Utrecht zien niets in de ingebrachte suggesties in de Tweede Kamer, over de toepassing van anticonceptie bij wolven via een hormonale prikpil of chemische sterilisatie. PVV-kamerlid Dion Graus kwam daar eerder deze week m...