Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Gemeente wil woningbouw en evenemententerrein bij witte watertoren

Geschreven: 18-07-2024
Gemeente wil woningbouw en evenemententerrein bij witte watertoren

ZALTBOMMEL - Het college heeft de opdracht om woningbouw en een evenementenlocatie te realiseren in de buitenring van Zaltbommel. Concreet gezegd: het gebied bij de Witte Watertoren.

Op 31 oktober 2023 besloot het college om de plannen voor een vaste evenementenlocatie bij de Witte Watertoren verder uit te werken. In 2024 is een tijdelijke omgevingsvergunning verleend om op deze locatie carnaval en Lolliepop te organiseren. Omwonenden maakten bezwaren hiertegen, deze zijn in behandeling. Na de zomer valt hierover een besluit.

Tijdelijke locatie
Voor het carnaval en Lolliepop wordt met de organisatoren gezocht naar een tijdelijke locatie, totdat er een definitief besluit is genomen over de wijziging van het omgevingsplan. De eerste gesprekken met carnavalsvereniging de Wallepikkers zijn reeds gevoerd.

Huisvesting
Met woningcorporatie Bazalt Wonen en ‘een deskundige partij op het vlak van huisvesting van internationale werknemers’ is inmiddels  overleg gevoerd. Partijen zijn bereid om de ontwikkeling van het gebied bij de Witte Watertoren op te pakken.

Plannen 
Het college werkt nu een Programma van Eisen (PvE) uit en participatieplan. Het PvE bevat kaders voor de ontwikkeling van het gebied voor (sociale) woningbouw, huisvesting internationale werknemers en een evenementenlocatie. Het college wil met de invulling van het gebied op deze manier ‘adequaat aansluiten op de omgeving, waarbij een kwaliteitsslag gemaakt wordt’. Het gebied wordt ruimtelijk en functioneel en er wordt aandacht geschonken aan de fysieke leefomgeving, zoals geluid, externe veiligheid, stikstof, flora en fauna, water en bodem, luchtkwaliteit. Wonen wordt duurzaam, met aandacht voor parkeervoorzieningen en openbaar groen. Belanghebbenden worden bij de plannen betrokken.

Als alles volgens plan verloopt, wordt eind 2025 begonnen met de bouw.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Veiligheidsmarkt

HEUSDEN - Dit keer op het Plein in Vlijmen van 11.00 tot 16.00 uur. Op de veiligheidsmarkt is van alles te beleven voor jong en oud!

Kruip in de huid van een hulpverlener!

De aanwezige hulpdiensten zoals de politie, brandweer, defensie en de ambulance (RAV) geven de bezoekers ...

stichting maatschappelijke economische Brainport Industries Campus

EINDHOVEN - De ontwikkeling van Brainport Industries Campus (BIC) stimuleren, faciliteren én ondersteunen. Dat zijn de belangrijkste taken van de nieuwe stichting Campus Ontwikkelings Organisatie (COO). De provincie Noord-Brabant, gemeente Eindhoven en SDK Vastgoed bundelen hiervoor de kra...

Musical Lang Leve de Oorlog door Theater Dankzij De Dijken

LITH - Een voorstelling met als thema 'de doorwerking van oorlog op naoorlogse generaties'. Een actueel thema, zeker nu de wereld niet eens zo ver van ons in brand staat.

In sobere musicalvorm met spel, zang, muziek, dans en enscenering ontvouwt zich een familiegeschiedenis van vie...