Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Hospice De Samaritaan ontvangt Roparun-cheque van 6000 euro

Geschreven: 12-08-2024
Hospice De Samaritaan ontvangt Roparun-cheque van 6000 euro

ZALTBOMMEL - Roparun Doorkomst Zaltbommel eindigde op de tweede plaats bij de mooiste Doorkomsten op de Nederland-route 2024. De cheque van 6000 euro, die bij de verkiezing hoorde, kreeg inmiddels zijn bestemming.

Zaterdag 18 mei klnk op Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe in Enschede het startschot voor de Nederlandse route. De teams liepen kriskras door Nederland om op de Coolsingel te finishen. 

De 33ste editie van Roparun kwam dit jaar voor het eerst door de Bommelerwaard. Het was daarmee tevens het debuut van Roparun Doorkomst Zaltbommel die landelijk een tweede plaats opleverde. Het gewonnen bedrag werd ‘met veel respect en een trotse glimlach door Brandwijk Bommelerwaard Runners geschonken aan Hospice De Samaritaan in Zaltbommel. 

Steunpunt
De ‘vrienden van het hospice’ richtten tijdens de loop een steunpunt in op de dijk om de langskomende Roparunners en hun begeleiders aan te moedigen en te bedanken voor hun (financiële) support aan het hospice. Dit initiatief werd door de deelnemers erg gewaardeerd.

Symbool
Er stond op de locatie een wensboom waar men blaadjes met de namen van aan kanker overleden dierbaren aan kon hangen om hen te herinneren. Deze boom staat nu voor enige tijd in het hospice, als een symbool van herinnering en steun.

Op de kaart
De Roparun staat in Zaltbommel en de Bommelerwaard nu scherp op de kaart. Daarmee ligt er direct een uitdaging voor de Doorkomst van 2025.

Winnaars
De overige winnende Doorkomsten waren: Andel, Deventer, Hoogerheide, Ossendrecht, Oud-Beijerland, Zele en Zutphen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
AV Oss '78 - Zondag 10 november Docfacross in Oss

OSS - Op zondag 10 november vindt de tweede wedstrijd plaats van de AV Oss ’78 Crosscompetitie 2024-2025: de Docfacross. Naast de gebruikelijke afstanden van circa 5 en 10 kilometer, is er speciaal voor de jongere hardlopers een jeugdcross over verschillende afstanden.

Om 10:00 uu...

De motieven van jongeren om mee te doen aan carmeetings

UTRECHT - Afgelopen zaterdag werd er een carmeeting in de buurt van Breda ontruimt. Jongeren in Nederland zijn steeds actiever in de autoscene, waarbij ze regelmatig autoshows, car meetings, of straatraces bezoeken en significante bedragen uitgeven aan hun auto. Deze groe...

Nieuwe voorstelling te zien van De Megense Comedie Junior

MEGEN - Na De betovering van de Fortunia vogel. van vorig jaar komt de jeugdafdeling van Toneelvereniging De Megense Comedie dit jaar weer met een hele leuke familievoorstelling. We hopen dan ook weer vele families te mogen verwelkomen in de Theaterzaal van Acropolis.

Dit jaar spelen wi...