Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Kansenplatform Sonar brengt muzikaal talent uit Oost-Nederland in beeld

Geschreven: 30-08-2024
Kansenplatform Sonar brengt muzikaal talent uit Oost-Nederland in beeld

OVERIJSSEL - Dit voorjaar mocht Sonar haar eerste kaarsje uitblazen. Sinds april 2023 koppelt he kansenplatform muzikale talenten uit de regio op een laagdrempelige manier aan
speelplekken, media en andere kansen. Als traktatie ter ere van deze eerste verjaardag bood de organisatie twee acts een gratis opnamesessie aan in poppodium Hedon met een professionele film-, audio- en lichtcrew. Uit maar liefst 100 inschrijvingen is gekozen voor powertrio The Shells en producer/harpiste Thessa Carina. Vandaag lanceert Sonar de eerste sessie op haar YouTube-kanaal.

No nonsense bandmuziek uit Zwolle The Shells, de bandnaam waar de drie Zwolse vrienden Milo Groenhuijzen, Wouter Hidding en Sjoerd de Vries onder schuilen, is een nieuw alternatief powertrio dat je ‘no nonsense bandmuziek voorschotelt. De vrienden weten je met hun complexe en soms dromerige indierock altijd terug te brengen naar de essentie van hun muziek: de songwriting. Live klinkt de band als een gezond huwelijk tussen Britse alternatieve acts als Radiohead en Supergrass en de Amerikaanse indiefolk van Wilco en Elliott Smith. Met de tracks The Shape We’re In en Silhouettes, afkomstig van hun debuutalbum dat later dit jaar uitkomt, weten ze een livesessie van hoge kwaliteit neer te zetten.

Harp en hiphop Thessa Carina uit Nijmegen is harpist, componist, producer en samplemaker. Ook zij mocht een livesessie opnemen vanwege de eerste verjaardag van Sonar. Haar missie is om een brug te slaan tussen harp en moderne muziek. Met succes: in de afgelopen jaren werkte ze samen met talloze grote namen uit de hiphopscene, stond met Boef in AFAS Live, deed shows in Bitterzoet en Paradiso, maakte muziek voor apps en lanceerde ze haar eigen sample library Home of Harp. Na haar producties voor anderen werkt ze nu aan haar eigen muziek als harpist, producer performing artist. De livesessie van Thessa Carina komt binnenkort uit.

Check Sonar Sonar is een initiatief van Poppunt Overijssel en Poppunt Gelderland in samenwerking met de poppodia Luxor Live, Doornroosje, GIGANT, Metropool, Hedon, Burgerweeshuis, popcentrum Jacobiberg, broedplaats De Basis, ArtEZ Conservatorium, productiehuis BRUT en Booster Festival. Het platform wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en beide provincies. De pitches komen uit het hele land, maar reageren kan vooralsnog enkel door muzikanten, djs en acts uit Oost-Nederland.

Rivierenland Radio is in Overijssel ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
AV Oss '78 - Zondag 10 november Docfacross in Oss

OSS - Op zondag 10 november vindt de tweede wedstrijd plaats van de AV Oss ’78 Crosscompetitie 2024-2025: de Docfacross. Naast de gebruikelijke afstanden van circa 5 en 10 kilometer, is er speciaal voor de jongere hardlopers een jeugdcross over verschillende afstanden.

Om 10:00 uu...

De motieven van jongeren om mee te doen aan carmeetings

UTRECHT - Afgelopen zaterdag werd er een carmeeting in de buurt van Breda ontruimt. Jongeren in Nederland zijn steeds actiever in de autoscene, waarbij ze regelmatig autoshows, car meetings, of straatraces bezoeken en significante bedragen uitgeven aan hun auto. Deze groe...

Nieuwe voorstelling te zien van De Megense Comedie Junior

MEGEN - Na De betovering van de Fortunia vogel. van vorig jaar komt de jeugdafdeling van Toneelvereniging De Megense Comedie dit jaar weer met een hele leuke familievoorstelling. We hopen dan ook weer vele families te mogen verwelkomen in de Theaterzaal van Acropolis.

Dit jaar spelen wi...