Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Kruidje roer mij wel op Slabroek

Geschreven: 02-09-2024
Kruidje roer mij wel op Slabroek

NISTELRODE - Bezoek Natuurcentrum De Maashorst tijdens Open Monumentendag: ontdek de historische kruidentuin en leer zelf kruidenproducten maken

Op zondag 15 september, tijdens de Open Monumentendag, opent Natuurcentrum De Maashorst haar deuren voor een bijzondere dag vol activiteiten. Van 10.00 tot 17.00 uur bent u van harte welkom om de rijke geschiedenis en de prachtige natuur van het centrum te ontdekken.

Bezoek deze dag de historische kruidentuin, gelegen op het terrein van Natuurcentrum De Maashorst. Deze oude tuin, die vroeger werd gebruikt voor het op smaak brengen van gerechten en het genezen van kwaaltjes, staat centraal tijdens de open dag. Een ervaren kruidenexpert zal de hele dag aanwezig zijn om uitleg te geven over de verschillende kruiden en hun traditionele toepassingen.

De kruidenexpert verzorgt doorlopend korte workshops waarin u zelf aan de slag kunt met het maken van lippenbalsem en hoofdpijnolie. Er kunnen maximaal vier deelnemers per keer aansluiten bij de workshops. Ziet u een plekje vrij aan de tafel? Sluit dan gerust aan en neem uw eigen, zelfgemaakte product mee naar huis!

Natuurcentrum De Maashorst is niet alleen de perfecte plek om meer te leren over kruiden, maar fungeert ook als startpunt voor tal van natuurgerichte activiteiten in de omgeving. Het natuurcentrum is gevestigd in een authentieke boerderij uit het laatste kwart van de negentiende eeuw, wat het bezoek extra bijzonder maakt. De boerderij, met zijn karakteristieke rieten daken, herbergt een informatiepunt, horeca en een winkel. Buiten op het erf en in de grote speelweide is er voor jong en oud van alles te ontdekken.

Mis deze unieke kans niet om tijdens Open Monumentendag meer te leren over de historische kruiden en hun toepassingen, en om zelf de handen uit de mouwen te steken in een van de workshops.

Rivierenland Radio is in Nistelrode ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant & Midden Nederland via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Intrekking blauwalgenwaarschuwing recreatieplas De Bijland

Arnhem - De provincie Gelderland heeft de waarschuwing voor blauwalgen bij recreatieplas De Bijland in Tolkamer ingetrokken. Uit recente controles blijkt dat er geen blauwalgen meer zijn aangetroffen in het zwemwater. Er is dan ook geen verhoogd risico meer op gezondheidsklachten.

De wa...

Bijzondere uitreiking Kunstcultuurprijs tijdens De Osse Nacht 2024

OSS -- Dit jaar belooft De Osse Nacht een nóg specialere editie te worden, met de uitreiking van de allereerste kunstcultuurprijs Oss als een bijzonder hoogtepunt. Op zaterdag 16 november vindt dit bruisende kunstfestival plaats. De kaartverkoop is reeds gestart via de Theate...

FLITSSCHIJF 232 Levenslang--Blof

Het nummer "Levenslang" van BLØF is een prachtig en emotioneel lied dat gaat over de blijvende impact van verlies en de manier waarop herinneringen mensen verbinden. Het nummer beschrijft het gevoel dat iemand altijd bij je blijft, zelfs als die persoon fy...