Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

lichtstad van Altena feestweek spetterend van start met oa Marco Schuitmaker

Geschreven: 04-09-2024
lichtstad van Altena feestweek spetterend van start met oa Marco Schuitmaker

ANDEL - De MEGA feest-en verlichtingweek in Andel is van start gegaan afgelopen vrijdagavond met een ware Grande Opening. Wethouder Claudia Schippers was de tambou maitre van het Andelse showcorps wat ter plekke was ontstaan. Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk nam het stokje over om de honderden aanwezigen te trakteren op een onvervalst stukje show en muziek.

De Hollandse Feestavond met Marco Schuitmaker zorgde voor een succesvol uiterkochte tent in de voorverkoop. Engelbewaarder werd luid en duidelijk meegzongen in de gezellig volle feesttent aan de voet van Romboutstoren. Arjon Oostrom maakte de avond nog even lekker af met al zijn knallers van hits. Een avond om met veel plezier op terug te kijken.

Het Zomerfestival op 31 augustus was een waar spektakel. Het bezoek van AltenaTV en Het Kontakt maakten het bestuur van OV Juliana in Andel echt blij! Aandacht voor zo'n evenement is fantastisch te noemen. Het Zomerfestival was onder een stralend blauwe lucht meer dan geslaagd te noemen. Vele mensen hebben genoten van happen-stappen & beleven. Voor sommige bezoekers was het hun eerste festival. Kinderen genoten van het schatzoeken, de Silent Disco, trampolines, glittertattoos, de ballonnen clown en nog veel meer. Voor de volwassenen was straattheater Royal Flush en de tafelgoochelaar Sven Bosch de verrassing van de dag. Royal Flush zorgde ervoor dat ieder wc bezoek tot een applaus leidde en de tafelgoochelaar zorgde voor oh's en ah's van de omstanders. Hoe komt een kruisje op de hand van iemand anders zonder hem aan te raken.... Nobody knows! De selfie area zorgde voor urenlang vermaak voor kinderen en volwassenen - in een heuse selfie box urenlang foto's nemen, lachspiegels, een photobooth, prinses Beatrix levensgroot om een selfie mee te maken; de dag had te weinig uren om alles te beleven.

 

Die avond stond Unite Coverband te stralen op het podium in de feesttent. Wat een energie en spatzuivere zang kwam door de tent heen knallen. Muziek uit alle genres kort en krachtig aan elkaar gespeeld; de tent ging helemaal op in wat ze te bieden hadden.

Aankomende zaterdag is jammer genoeg alweer de afsluitende dag en die heeft genoeg te bieden. Wat te denken van de Aelfstedenrun; een obstacle run door het hele dorp, georganiseerd door de jeugd. 's Avonds is de afsluitavond bij de Romboutstoren. Showband Full Stage Collective en stemartiest Niek Boes doen er alles aan om ook de afsluitavond onvergetelijk te laten zijn. Niek Boes is gekend om zijn Formule 1 en F16 beleving die hij creeert met zijn stem - nu al een legendarische avond.

De verlichting - tsja, Omroep Brabant kwam al kijken bij de voorbereiding en hoe tof is het om te mogen zeggen dat we meer dan 7 kilometer aan verlichtte straten en dijken in het thema Ik hou van Holland hebben t/m zaterdag! In de Abraham Kuyperstraat zijn diverse festivalterreinen nagebouwd en delen ze festivalbandjes uit aan alle bezoekers. Op zaterdag hadden ze er al meer dan 750 omgedaan bij bezoekers. In de Albert Schweitzerlaan hebben ze een quiz die ze met bezoekers doen. Kortom; genoeg te beleven en te zien. Andel is dus met recht de Lichtstad van Altena!  

Voel je welkom om langs te komen of om de informatie zoals gedeeld verder te delen.

Als je meer informatie wilt, of af wilt stemmen, kun je altijd contact opnemen via mail of telefoon 06-27077183. 

We ontvangen je met open armen en alvast dank voor de positieve aandacht aan Andel.

Rivierenland Radio is in Andel ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant & Midden Nederland via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Intrekking blauwalgenwaarschuwing recreatieplas De Bijland

Arnhem - De provincie Gelderland heeft de waarschuwing voor blauwalgen bij recreatieplas De Bijland in Tolkamer ingetrokken. Uit recente controles blijkt dat er geen blauwalgen meer zijn aangetroffen in het zwemwater. Er is dan ook geen verhoogd risico meer op gezondheidsklachten.

De wa...

Bijzondere uitreiking Kunstcultuurprijs tijdens De Osse Nacht 2024

OSS -- Dit jaar belooft De Osse Nacht een nóg specialere editie te worden, met de uitreiking van de allereerste kunstcultuurprijs Oss als een bijzonder hoogtepunt. Op zaterdag 16 november vindt dit bruisende kunstfestival plaats. De kaartverkoop is reeds gestart via de Theate...

FLITSSCHIJF 232 Levenslang--Blof

Het nummer "Levenslang" van BLØF is een prachtig en emotioneel lied dat gaat over de blijvende impact van verlies en de manier waarop herinneringen mensen verbinden. Het nummer beschrijft het gevoel dat iemand altijd bij je blijft, zelfs als die persoon fy...