Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Marnix Bakermans gestart als waarnemend burgemeester in Zaltbommel

Geschreven: 01-08-2024
Marnix Bakermans gestart als waarnemend burgemeester in Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Donderdag (1-8) is Marnix Bakermans gestart als waarnemend burgemeester van de gemeente Zaltbommel. Hij volgt Pieter van Maaren op en blijft tot er een nieuwe, kroonbenoemde burgemeester is. Naar verwachting zal dat eind 2026 zijn.

Bakermans heeft veel zin om in gemeente Zaltbommel aan de slag te gaan. De komende tijd zal hij op verschillende momenten en manieren kennismaken met de gemeenteraad, inwoners, ondernemers, verenigingen en andere organisaties in de gemeente. 

Voorstellen
Marnix Bakermans is 56 jaar oud, getrouwd met Ageeth en vader van drie zonen Tjeu (21), Ties (19) en Tije (16). Met zijn gezin woont hij in het dorpje Zeeland in de gemeente Maashorst. In zijn vrije tijd is hij vaak te vinden in de tuin, op het hockeyveld of hardlopend in het buitengebied van Zeeland. Bakermans gaat met veel plezier in gemeente Zaltbommel aan de slag. Hiervoor was hij waarnemend burgemeester in Dongen en burgemeester van de gemeente Landerd. Ook heeft hij gediend als gemeenteraadslid en wethouder in de gemeente Uden en heeft hij een aantal jaren in het bedrijfsleven gewerkt.

Eerste indrukken 
Burgemeester Bakermans heeft de gemeente de afgelopen tijd al een beetje leren kennen. “Ik had de stad Zaltbommel, met haar prachtige historische gebouwen, al eens eerder bezocht. Maar ik ben tijdens mijn afgelopen bezoeken onder de indruk geraakt van het mooie buitengebied en de invloed van de rivieren op het landschap. Met spoor, waterwegen en de A2 heeft de gemeente een enorme potentie.” Zijn eerste indruk van de gemeente Zaltbommel is die van een gemeenschap met veel saamhorigheid. De vele activiteiten en evenementen die in de gemeente georganiseerd worden laten een actieve gemeenschap zien. Daarnaast ligt er een ambitieus bestuursakkoord. “Wat mij betreft een mooie basis om op aan te haken. De komende periode hoop ik op vele manieren kennis te maken met de inwoners, de dynamiek en ideeën van Zaltbommel.”

Aan de slag
Samen met college en raad gaat de waarnemend burgemeester aan de slag met de opgaven die de komende jaren op de gemeente af komen. Deze taken en ambities moeten leiden tot aanbevelingen en scenario’s voor de toekomst van de gemeente Zaltbommel. “Wat mij betreft op de manier waarop u gewend bent te ontwikkelen. Samen. Samen met het bestuur, de politiek, onze organisatie en samen met u, de inwoners en ondernemers.”

“Maar eerst is het tijd om u te ontmoeten en om gemeente Zaltbommel beter te leren kennen. Schroom niet en maak gerust een afspraak. Laat zien waarin Zaltbommel zo bijzonder is, wat er goed gaat en wat beter kan. Ik hoop u snel te treffen!”

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
AV Oss '78 - Zondag 10 november Docfacross in Oss

OSS - Op zondag 10 november vindt de tweede wedstrijd plaats van de AV Oss ’78 Crosscompetitie 2024-2025: de Docfacross. Naast de gebruikelijke afstanden van circa 5 en 10 kilometer, is er speciaal voor de jongere hardlopers een jeugdcross over verschillende afstanden.

Om 10:00 uu...

De motieven van jongeren om mee te doen aan carmeetings

UTRECHT - Afgelopen zaterdag werd er een carmeeting in de buurt van Breda ontruimt. Jongeren in Nederland zijn steeds actiever in de autoscene, waarbij ze regelmatig autoshows, car meetings, of straatraces bezoeken en significante bedragen uitgeven aan hun auto. Deze groe...

Nieuwe voorstelling te zien van De Megense Comedie Junior

MEGEN - Na De betovering van de Fortunia vogel. van vorig jaar komt de jeugdafdeling van Toneelvereniging De Megense Comedie dit jaar weer met een hele leuke familievoorstelling. We hopen dan ook weer vele families te mogen verwelkomen in de Theaterzaal van Acropolis.

Dit jaar spelen wi...