Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Meer kunstgras bij Eindhovense voetbalverenigingen

Geschreven: 24-09-2024
Meer kunstgras bij Eindhovense voetbalverenigingen

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven investeert de komende twee jaar in meer kunstgras bij Eindhovense voetbalvelden. In 2025 en 2026 worden, verdeeld over de stad, acht natuurgrasvelden omgezet naar kunstgras. Dat is in lijn met het eerder dit jaar vastgestelde Integraal Huisvestingsplan Sport én onder voorbehoud van goedkeuring van de begroting 2025 door de gemeenteraad.

Op kunstgras kan tot wel drie keer zoveel gespeeld worden als op natuurgras. Dit is gunstig voor de voetbalverenigingen, die te maken hebben met wachtlijsten. Daarnaast is het onderhoud van het veld eenvoudiger en zijn clubs minder afhankelijk van de weersomstandigheden.

Wethouder Maes van Lanschot (Sport): "Weg met die Playstation en lekker voetballen! In een groeiende stad is het belangrijk om te investeren in sport. We gaan daarom acht kunstgrasvelden aanleggen in 2025 en 2026. Daarmee krijgen we kinderen van de wachtlijst en op het veld. Zo zorgen we dat zoveel mogelijk Eindhovenaren in beweging komen."

Herman Matheij van S.V. Unitas ’59: "We zijn heel blij dat er twee natuurgrasvelden omgezet worden naar kunstgras. Net als veel andere clubs heeft onze vereniging te maken met een flinke wachtlijst, vooral bij kinderen. Dat is zonde, want we willen liefst niemand teleurstellen. Omdat we straks meer kunnen spelen op de kunstgrasvelden, kunnen meer kinderen lekker komen voetballen. Dit gaat stapsgewijs, zodat we de organisatie binnen de vereniging mee kunnen laten groeien."

Kunstgras verdeeld over de stad
De omzetting van natuurgrasvelden naar kunstgras gebeurt bij de sportparken Bokt (twee stuks), De Heihoef (twee stuks), De Hondsheuvels, Genneper Parken, Meerhoven, en Strijp. De komende tijd wordt de planning verder uitgewerkt. Binnen de sportparken wordt gekeken bij welke velden het rendement het hoogst is om zoveel mogelijk mensen te laten voetballen.

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via Dab+, kanaal 5a en via onze app en deze site.


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Sanne Hilhorst
Sanne Hilhorst
Sanne Hilhorst
Laatste berichten
Tipo Tango 25-jarig jubileum workshop concert kennismaking Argentijnse tango

EINDHOVEN - Tipo Tango Eindhoven viert haar 25-jarig jubileum. Dit is een bijzondere mijlpaal voor de vrijwilligersorganisatie die sinds 1999 de Argentijnse tango in de regio tot leven brengt. Ter ere van deze gelegenheid organiseert Tipo Tango een feestelijk jubileumweekend van vrijdag 11 t...

Was mich bewegt door het Deventer Vocaal Ensemble en Decamerone

DEVENTER - Concert “Was mich bewegt” door het Deventer Vocaal Ensemble en Kamerkoor Decamerone
In 2024 is het vijftig jaar geleden dat de componist Frank Martin overleed. Reden voor het Deventer Vocaal Ensemble om samen met Kamerkoor Decamerone uit Utrecht (waar onze dirigent E...

Groen licht voor herinrichting Wilhelminaplein

EINDHOVEN - De herinrichting van het Wilhelminaplein kan van start. Het college heeft ingestemd met het ontwerp: een groen, autoluw en klimaatvriendelijk plein waar het voor bewoners en bezoekers aangenaam is om te verblijven. Wethouder Rik Thijs: "Ik ben erg blij met het eindplaatje. De nieuwe i...