Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Museum EICAS opening 02

Geschreven: 29-05-2024
Museum EICAS opening 02

DEVENTER - ARTificial INtelligence in Museum EICAS

Zondag 2 juni opent Museum EICAS haar nieuwste Tentoonstelling 02. Op de begane grond is hedendaags werk van Tomas Rajlich, Fred Pollack, Petra Noordkamp en een aantal door ZERO geïnspireerde kunstenaars te zien. Het souterrain is voor bekende, maar ook onbekende AI-kunstenaars.

AI en kunst?

AI-kunst is het samenspel tussen menselijke creativiteit en de verwerking van algoritmen. Die definitie roept direct de vraag op: vormt AI een bedreiging voor de kunst of is het een nieuwe vorm van samenwerking tussen mens en machine? Bezoekers kunnen hun mening vormen op basis van werk van wereldwijd bekende AI-kunstenaars als Seán Hannan, Peter van Hout en Hans Schuurmans. Daarnaast heeft Museum EICAS een wedstrijd uitgeroepen waar iedereen aan mee kan doen. Een vakjury selecteert de 15 beste inzendingen die daarna - vanaf half juni - in de tentoonstelling 02 getoond worden.    

Unseen Works

Op de begane grond wordt werk van meerdere kunstenaars getoond. Waaronder een aantal niet eerder vertoonde werken van Tomas Rajlich (CZ 1940). Liefhebbers van hedendaagse kunst kennen hem van de grote werken in de Raad van State. Zijn collectie ‘Unseen Works’ is uniek in Nederland en deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort. Roland Kuit, componist en geluidskunstenaar, heeft samen met Raljich een audiosculptuur gemaakt, die gedurende de tentoonstelling te horen is. Een unieke samenwerking van twee bijzondere kunstenaars.

Meer kunst is er van Fred Pollack (NL 1943 – 2022), psychiater en kunstenaar, en van de Amsterdamse Petra Noordkamp (NL 1967), fotograaf en filmmaker.

& ZERO

Museum EICAS toont kunst van Nul naar nu: vanaf de jaren 60 – toen de Nederlandse Nul-beweging ontstond – tot nu. Nul was een eigenzinnige kunststroming die in de rest van de wereld onder de naam ZERO bekend werd. Vooruitlopend op een expositie met ZERO- en non-figuratieve kunst van Chabot Fine Art in Den Haag toont EICAS tijdens 02 alvast enkele werken uit hun collectie.


Rivierenland Radio is in Deventer te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Veiligheidsmarkt

HEUSDEN - Dit keer op het Plein in Vlijmen van 11.00 tot 16.00 uur. Op de veiligheidsmarkt is van alles te beleven voor jong en oud!

Kruip in de huid van een hulpverlener!

De aanwezige hulpdiensten zoals de politie, brandweer, defensie en de ambulance (RAV) geven de bezoekers ...

stichting maatschappelijke economische Brainport Industries Campus

EINDHOVEN - De ontwikkeling van Brainport Industries Campus (BIC) stimuleren, faciliteren én ondersteunen. Dat zijn de belangrijkste taken van de nieuwe stichting Campus Ontwikkelings Organisatie (COO). De provincie Noord-Brabant, gemeente Eindhoven en SDK Vastgoed bundelen hiervoor de kra...

Musical Lang Leve de Oorlog door Theater Dankzij De Dijken

LITH - Een voorstelling met als thema 'de doorwerking van oorlog op naoorlogse generaties'. Een actueel thema, zeker nu de wereld niet eens zo ver van ons in brand staat.

In sobere musicalvorm met spel, zang, muziek, dans en enscenering ontvouwt zich een familiegeschiedenis van vie...