Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

stichting maatschappelijke economische Brainport Industries Campus

Geschreven: 06-09-2024
stichting maatschappelijke economische Brainport Industries Campus

EINDHOVEN - De ontwikkeling van Brainport Industries Campus (BIC) stimuleren, faciliteren én ondersteunen. Dat zijn de belangrijkste taken van de nieuwe stichting Campus Ontwikkelings Organisatie (COO). De provincie Noord-Brabant, gemeente Eindhoven en SDK Vastgoed bundelen hiervoor de krachten. Het doel: BIC als hightech- en innovatiehotspot verder laten groeien en versterken, waardoor de hoogwaardige maakindustrie in de Brainportregio op wereldschaal innovatief en concurrerend blijft.

Ervaren directeur aangesteld
De raad van toezicht heeft voor de COO een directeur-bestuurder benoemd. Vanaf 1 november staat Huub Smulders aan het roer van de ontwikkelorganisatie. Smulders is een ervaren ondernemer. Hij maakt de overstap van adviesbureau ERAC, waar hij de laatste jaren als partner en algemeen directeur werkzaam is geweest. Vanuit deze rol heeft hij zich beziggehouden met de succesvolle ontwikkeling van vele publiek-private initiatieven door het hele land. Huub Smulders heeft de opdracht gekregen om, in nauwe samenwerking met alle betrokken partijen, een compacte en effectieve organisatie op te bouwen.

Publiek-private samenwerking voor regionale meerwaarde
Terwijl SDK Vastgoed als risicodragende partij verantwoordelijk is voor de gebiedsontwikkeling van BIC 2, trekken de partners in de COO samen op om de verdere invulling van de campus te faciliteren en te stimuleren. Op die manier borgt de COO zowel de economische als maatschappelijke meerwaarde. Voorbeelden hiervan zijn het verbeteren van de campusprogrammering, het ontwikkelen van een wereldwijd concurrerende hotspot voor de hoogwaardige maakindustrie, de ontwikkeling van een energieconcept, hybride leeromgevingen en gedeelde faciliteiten. Met deze gezamenlijke inzet beogen de partijen meer werkgelegenheid, meer verbinding tussen opleidingen en bedrijfsleven, een toename van spin-offs en start-ups en groei van innovatieprogramma’s en samenwerkingsprojecten. Dit draagt bij aan een florerende Brabantse economie, waar iedereen van profiteert. 

Slagvaardige organisatie
De stichting bestaat uit een kleine, slagvaardige werkorganisatie, een raad van toezicht, een raad van advies en een vestigingscommissie. Om vlot en voortvarend de publiek-private doelen te bereiken, worden de oprichtende partijen vertegenwoordigd in de raad van advies. Voor de provincie is dat gedeputeerde Stijn Smeulders (Stedelijke Ontwikkeling). Voor gemeente Eindhoven is dat wethouder Stijn Steenbakkers (Brainport, Economie en gebiedsontwikkeling Eindhoven-Noordwest). En voor gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed is dat directeur Ferdinand Gremmen.

De raad van advies heeft tot taak om gevraagd en ongevraagd het bestuur te adviseren en functioneert daarnaast als klankbord voor het bestuur. De raad van toezicht bestaat uit drie leden die zijn voorgedragen door de partners: Mark van Rijt (voorzitter), Wobine Buijs en Egbert-Jan Sol. Gezamenlijk houden zij toezicht op het beleid en de algemene gang van zaken binnen de ontwikkelorganisatie.

Rivierenland Radio is in Eindhoven ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant & Midden Nederland via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Intrekking blauwalgenwaarschuwing recreatieplas De Bijland

Arnhem - De provincie Gelderland heeft de waarschuwing voor blauwalgen bij recreatieplas De Bijland in Tolkamer ingetrokken. Uit recente controles blijkt dat er geen blauwalgen meer zijn aangetroffen in het zwemwater. Er is dan ook geen verhoogd risico meer op gezondheidsklachten.

De wa...

Bijzondere uitreiking Kunstcultuurprijs tijdens De Osse Nacht 2024

OSS -- Dit jaar belooft De Osse Nacht een nóg specialere editie te worden, met de uitreiking van de allereerste kunstcultuurprijs Oss als een bijzonder hoogtepunt. Op zaterdag 16 november vindt dit bruisende kunstfestival plaats. De kaartverkoop is reeds gestart via de Theate...

FLITSSCHIJF 232 Levenslang--Blof

Het nummer "Levenslang" van BLØF is een prachtig en emotioneel lied dat gaat over de blijvende impact van verlies en de manier waarop herinneringen mensen verbinden. Het nummer beschrijft het gevoel dat iemand altijd bij je blijft, zelfs als die persoon fy...