Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Ondernemers spreken in de Bommelse binnenstad zelf foutparkeerders aan

Geschreven: 28-08-2024
Ondernemers spreken in de Bommelse binnenstad zelf foutparkeerders aan

ZALTBOMMEL - Ondernemers spreken sinds het weekend bezoekers die in de binnenstad van Zaltbommel fout parkeren zelf aan. Zo willen zij de mensen op een positieve manier bewustmaken van de parkeeroverlast die ondernemers ervaren.

"U mag hier niet parkeren, dit is een laad- en losplaats." “Ja, maar ik wacht even op mijn vrouw, mag ik hier dan niet staan?” “Helaas dit is niet toegestaan op een laad- en losplaats.”

Parkeren
Het nieuwe parkeerbeleid in de binnenstad functioneert tot volle tevredenheid van de ondernemers. De blauwe zone geeft kort parkeerders alle ruimte om hun boodschappen te doen en op loopafstand van de binnenstad is er volop parkeergelegenheid.

Ergernis
Desondanks kwamen de laatste maanden veel klachten binnen dat de laad- en losplaatsen niet beschikbaar waren. Op het moment dat winkels hun vracht krijgen, kunnen de wagens niet op de daarvoor bestemde plaatsen terecht en moeten deze verderop in de straat gaan staan, waardoor de doorgaande weg wordt geblokkeerd. Dat geeft dan weer veel ergernis bij de transporteurs die, als ze in Zaltbommel komen, niet eenvoudig de winkels kunnen bevoorraden. De winkeleigenaren worden op hun beurt door de leveranciers hierop aangesproken.

Gastvrij
Ondernemers gaan daarom zelf foutparkeerders aanspreken of ze schuiven een flyer onder de ruitenwisser. ‘We hechten veel waarde aan een gastvrije binnenstad. Als ondernemers hebben we zelf ook een verantwoordelijkheid voor een gastvrije binnenstad, daarom kiezen we nu voor deze insteek. We merken dat bezoekers dit positief ontvangen, vooral als ze horen welke gevolgen het heeft. Het werkt positief om vriendelijk door een winkeleigenaar te worden aangesproken. In de binnenstad werken we samen met de gemeente en met inzet van boa’s aan een veilige binnenstad. Werken aan een veilige en gastvrije binnenstad is ook de verantwoordelijkheid van ons als ondernemers.’

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
AV Oss '78 - Zondag 10 november Docfacross in Oss

OSS - Op zondag 10 november vindt de tweede wedstrijd plaats van de AV Oss ’78 Crosscompetitie 2024-2025: de Docfacross. Naast de gebruikelijke afstanden van circa 5 en 10 kilometer, is er speciaal voor de jongere hardlopers een jeugdcross over verschillende afstanden.

Om 10:00 uu...

De motieven van jongeren om mee te doen aan carmeetings

UTRECHT - Afgelopen zaterdag werd er een carmeeting in de buurt van Breda ontruimt. Jongeren in Nederland zijn steeds actiever in de autoscene, waarbij ze regelmatig autoshows, car meetings, of straatraces bezoeken en significante bedragen uitgeven aan hun auto. Deze groe...

Nieuwe voorstelling te zien van De Megense Comedie Junior

MEGEN - Na De betovering van de Fortunia vogel. van vorig jaar komt de jeugdafdeling van Toneelvereniging De Megense Comedie dit jaar weer met een hele leuke familievoorstelling. We hopen dan ook weer vele families te mogen verwelkomen in de Theaterzaal van Acropolis.

Dit jaar spelen wi...