Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Ontwerp-projectbesluit windpark Echteld Lienden vastgesteld

Geschreven: 27-08-2024
Ontwerp-projectbesluit windpark Echteld Lienden vastgesteld

ARNHEM - Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben het ontwerp-projectbesluit voor windpark Echteld Lienden vastgesteld. Het plan gaat over de bouw van 7 windturbines aan beide kanten van de A15, in de gemeenten Neder-Betuwe en Buren. Vanaf 5 september ligt het ontwerp-projectbesluit met hierin een aantal ontwerp-omgevingsvergunningen, 6 weken ter inzage.

Windpark Echteld Lienden

Vattenfall N.V. heeft het initiatief genomen voor de bouw van nieuwe windturbines in de gemeente Buren en de vervanging van bestaande windturbines in de gemeente Neder-Betuwe. Voordat zij het windpark kunnen bouwen is een projectbesluit nodig en moeten er vergunningen en ontheffingen worden verleend. De locatie van het windpark is binnen de Regionale Energie Strategie van de Fruitdelta Rivierenland (de RES 1.0) aangewezen als locatie voor windenergie. Met dit project wordt voldaan aan de afspraken in het Klimaatakkoord en de RES 1.0 Rivierenland en de toenemende vraag naar elektriciteit.

Totstandkoming ontwerp-projectbesluit

Op 25 januari 2024 stelden Gedeputeerde Staten het voorkeursalternatief van 7 windturbines vast. Daarna is het projectbesluit voorbereid door provincie Gelderland, samen met Vattenfall. De gemeenten Neder-Betuwe en Buren zijn hierbij betrokken. Het projectbesluit geeft de kaders voor het plan, bevat de vergunningen voor bouwen, natuur en milieu en omvat ook alle onderliggende onderzoeken, waaronder het milieueffectrapport. Door het projectbesluit kan het beoogde windpark met 7 windturbines gerealiseerd worden.

Energiegedeputeerde Ans Mol: “Alle beschikbare informatie is nu inzichtelijk voor belangstellenden. Nu wordt nog duidelijker aan welke regels windturbines moeten voldoen. En daarmee wordt ook de zorgvuldigheid rondom dit proces ook goed in kaart gebracht. Betrokkenen krijgen opnieuw de kans om op onze plannen te reageren.”  

Reageren op het ontwerp-projectbesluit

Van donderdag 5 september tot en met woensdag 16 oktober 2024 ligt het ontwerp-projectbesluit met de bijbehorende stukken ter inzage. Tijdens deze inspraakperiode kan een officiële zienswijze worden ingediend. Belangstellenden zijn 19 september welkom

tijdens een inloopavond over de windparkplannen voor windpark Echteld Lienden. In het dorpshuis in Echteld informeren deskundigen omwonenden over het ontwerp-projectbesluit en de bijbehorende stukken.

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19uur presenteer...

Laatste berichten
AV Oss '78 - Zondag 10 november Docfacross in Oss

OSS - Op zondag 10 november vindt de tweede wedstrijd plaats van de AV Oss ’78 Crosscompetitie 2024-2025: de Docfacross. Naast de gebruikelijke afstanden van circa 5 en 10 kilometer, is er speciaal voor de jongere hardlopers een jeugdcross over verschillende afstanden.

Om 10:00 uu...

De motieven van jongeren om mee te doen aan carmeetings

UTRECHT - Afgelopen zaterdag werd er een carmeeting in de buurt van Breda ontruimt. Jongeren in Nederland zijn steeds actiever in de autoscene, waarbij ze regelmatig autoshows, car meetings, of straatraces bezoeken en significante bedragen uitgeven aan hun auto. Deze groe...

Nieuwe voorstelling te zien van De Megense Comedie Junior

MEGEN - Na De betovering van de Fortunia vogel. van vorig jaar komt de jeugdafdeling van Toneelvereniging De Megense Comedie dit jaar weer met een hele leuke familievoorstelling. We hopen dan ook weer vele families te mogen verwelkomen in de Theaterzaal van Acropolis.

Dit jaar spelen wi...