Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Aangepast Stembureau

Geschreven: 31-05-2024
Aangepast Stembureau

OSS - Donderdag 6 juni zijn de Europees Parlementsverkiezingen. Wij schenken extra aandacht aan het nog toegankelijker maken van onze stembureaus. In het gemeentehuis van Oss richten we naast een normaal stembureau ook een inclusief stembureau in. Kiezers met een beperking kunnen daar hun stem uitbrengen.

Stemmal en stembox 

Bent u slechtziend of kunt u niet goed lezen? Breng dan uw stem uit in het gemeentehuis van Oss (Raadhuislaan 2). In dat stembureau is er een stemmal, een stembox en extra stembureauleden.

Uw stembiljet wordt door een medewerker van het stembureau in een speciaal ontwikkelde mal met gaatjes gelegd. Via de stembox met koptelefoon krijgt u te horen welke partijen en kandidaten op de lijst staan. U hoort ook het nummer van de gewenste partij en van de kandidaat op wie u wilt stemmen. Op de mal zijn de partijen met voelbare cijfers en in braille aangegeven. De juiste kandidaat vindt u door, onder de gewenste partij, gaatjes te tellen. Met het potlood maakt u het gewenste vakje rood.

Extra breed stemhokje

Onze stembureaus zijn toegankelijk voor mensen in een rolstoel. In elk stembureau is een stemhokje te vinden met een verlaagd schrijfblad. Stembureaus hoeven niet toegankelijk te zijn voor mensen in een scootmobiel, omdat die meestal nog een paar stappen kunnen lopen.

Op het gemeentehuis is het inclusief stembureau uitgerust met 2 extra brede stemhokjes.

Loep met verlichting

In ieder stembureau in Nederland ligt een loep met verlichting klaar. Vergeet er dus niet naar te vragen als u moeite hebt om het stembiljet te lezen.

 

Eenvoudig uitleg over hoe stemmen werkt

Er zijn verschillende websites waarop op een eenvoudige manier een uitleg wordt gegeven over hoe het stemmen in zijn werk gaat:

Op de website hoe werkt stemmen kunt u oefenen met stemmen.

Op de website stem jij ook staat meer informatie voor mensen met een lichte verstandelijke beperking: een verkiezingskrant, een website, een toolbox en een workshop.

Video’s in gebarentaal

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft op Rijksoverheid.nl een video laten maken in Nederlandse Gebarentaal. In de video wordt uitgelegd hoe het Europees Parlement werkt. Ook is er een video ontwikkeld hoe het stemmen tijdens verkiezingen werkt. U krijgt uitleg over hoe het stemproces werkt vanaf het ontvangen van de stempas tot en met het stemmen op een stembureau. 

Rivierenland Radio is in Oss te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Sanne Hilhorst
Sanne Hilhorst
Sanne Hilhorst
Laatste berichten
Veiligheidsmarkt

HEUSDEN - Dit keer op het Plein in Vlijmen van 11.00 tot 16.00 uur. Op de veiligheidsmarkt is van alles te beleven voor jong en oud!

Kruip in de huid van een hulpverlener!

De aanwezige hulpdiensten zoals de politie, brandweer, defensie en de ambulance (RAV) geven de bezoekers ...

stichting maatschappelijke economische Brainport Industries Campus

EINDHOVEN - De ontwikkeling van Brainport Industries Campus (BIC) stimuleren, faciliteren én ondersteunen. Dat zijn de belangrijkste taken van de nieuwe stichting Campus Ontwikkelings Organisatie (COO). De provincie Noord-Brabant, gemeente Eindhoven en SDK Vastgoed bundelen hiervoor de kra...

Musical Lang Leve de Oorlog door Theater Dankzij De Dijken

LITH - Een voorstelling met als thema 'de doorwerking van oorlog op naoorlogse generaties'. Een actueel thema, zeker nu de wereld niet eens zo ver van ons in brand staat.

In sobere musicalvorm met spel, zang, muziek, dans en enscenering ontvouwt zich een familiegeschiedenis van vie...