Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Pianist Iris Hond brengt muzikaal dagboek tot leven

Geschreven: 25-09-2024
Pianist Iris Hond brengt muzikaal dagboek tot leven

'S-HERTOGENBOSCH - Iris Hond start in oktober met haar meest persoonlijke concerttour Dust Awakened by Dawn, genoemd naar haar recent uitgebrachte album. De voorstelling is op zondag 27 oktober in Theater Aan de Parade in 's-Hertogenbosch.  

Dust Awakened by Dawn is voor Iris is de onthulling van haar diepste emoties, zonder filters of maskers. Het is letterlijk een kijkje in haar dagboek: in muziek, woord en beeld.

Dagboek in muziek

Voor Iris is het vertalen van haar eerste ochtendemoties naar muziek een belangrijk onderdeel van haar leven. "Ik wil die puurste emotie vangen, die nog niet is aangeraakt door een mailtje of door iets wat er op een dag is gebeurd", vertelt Iris. "Stukken en ideeën schrijf ik letterlijk op mijn vleugel die ik heb geschilderd met schoolbordverf. Dit creatieve proces brengt me echt in contact met mezelf".

Muzikale verhalen

Iris vertelt muzikale verhalen op haar nieuwe album. Aan het nummer ‘Nearby’ heeft ze de meest bijzondere herinnering. Dit schreef ze toen een van haar beste vrienden op sterven lag. "Ik ben op het strand gaan zitten met een deken om me heen, de golven tellend, alle emoties toelatend. Op een gegeven moment voelde ik een soort rust, alsof ik door heel dicht bij mezelf te komen ook heel dicht bij hem was. Dat gevoel, die ervaring, heb ik omgezet in het nummer Nearby."

Energie en steun

Dust Awakened by Dawn combineert elementen van Sartre, Einaudi en Chopin. De stijl is eenvoudig, meditatief en zonder overbodige franje. Het is een eerbetoon aan de kracht van muziek in tijden van persoonlijke uitdaging. "Ik hoop dat mijn muziek anderen inspireert, steun of energie biedt, vooral als het leven even tegenzit. Als mijn werk op deze manier iemand kan helpen, beschouw ik deze concerttour als een groot succes."

Speellijst

Dust Awakened by Dawn is op zondagmiddag 27 oktober om 15.00 uur te zien en horen in Theater Aan de Parade in 's-Hertogenbosch. De hele speellijst staat op: https://www.irishond.nl/upcoming/

OVER IRIS HOND

Iris overstijgt de hokjes in de muziekwereld; ze heeft haar eigen unieke pad uitgestippeld. Omarmd door grootheden zoals de Italiaanse pianist en componist Ludovico Einaudi, ontvangt Iris ook applaus van degenen die vaak over het hoofd worden gezien, zoals kwetsbare mensen. Ze heeft het vermogen om diep te verbinden met mensen.

Rivierenland Radio is in s-Hertogenbosch te ontvangen via Dab+, kanaal 6c en via onze app en deze site.


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Laatste berichten
Tipo Tango 25-jarig jubileum workshop concert kennismaking Argentijnse tango

EINDHOVEN - Tipo Tango Eindhoven viert haar 25-jarig jubileum. Dit is een bijzondere mijlpaal voor de vrijwilligersorganisatie die sinds 1999 de Argentijnse tango in de regio tot leven brengt. Ter ere van deze gelegenheid organiseert Tipo Tango een feestelijk jubileumweekend van vrijdag 11 t...

Was mich bewegt door het Deventer Vocaal Ensemble en Decamerone

DEVENTER - Concert “Was mich bewegt” door het Deventer Vocaal Ensemble en Kamerkoor Decamerone
In 2024 is het vijftig jaar geleden dat de componist Frank Martin overleed. Reden voor het Deventer Vocaal Ensemble om samen met Kamerkoor Decamerone uit Utrecht (waar onze dirigent E...

Groen licht voor herinrichting Wilhelminaplein

EINDHOVEN - De herinrichting van het Wilhelminaplein kan van start. Het college heeft ingestemd met het ontwerp: een groen, autoluw en klimaatvriendelijk plein waar het voor bewoners en bezoekers aangenaam is om te verblijven. Wethouder Rik Thijs: "Ik ben erg blij met het eindplaatje. De nieuwe i...