Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Politie plukt fietser van A2 die naar Nijmegen wil

Geschreven: 26-08-2024
Politie plukt fietser van A2 die naar Nijmegen wil

BOMMELERWAARD - Lekker een stukje fietsen in de ochtend is in de juiste omstandigheden een prima idee. Een 42-jarige Hongaar had deze gedachte en stapte goedgemutst op de fiets. Hij moest naar Nijmegen en besloot het water over te gaan via de Martinus Nijhoff-brug tussen Zaltbommel en Waardenburg.

De actie van deze fietser over de A2 was alleen wel levensgevaarlijk. Daarom werd de politie en Rijkswaterstaat met spoed gealarmeerd. De meldkamer van Rijkswaterstaat kruiste een van de rijstroken af zodat het verkeer over twee rijstroken verder kon. Omdat het verkeer net voor de brug moest samenvoegen, ontstond er al snel een file.

Toen de politie ter plaatse kwam waren zagen zij een persoon met een fiets in de hand achter de vangrail over de Martinus Nijhoffbrug lopen. 

De agenten van dienst laten weten: 'Wij hebben de man in ons dienstvoertuig gezet en zijn naar de afslag Waardenburg gereden om daar verder het gesprek te kunnen voeren. Omdat we die fiets daar niet konden laten staan, hebben wij de rijstrook tot na de afrit Waardenburg laten afkruisen.'

Afrit
Daarmee was het nog niet gedaan. Want een fiets in de B-klasse proppen, was een onmogelijke missie. Een aanhanger, politiebusje of wachten op Rijkswaterstaat was een van de opties, alleen dat betekende dat de ochtendspits hier nog meer hinder van zou hebben. Uiteindelijk hebben agenten de fiets van de man gepakt en zijn daarmee naar de afrit van Waardenburg gefietst. 

Proces-verbaal
De man zelf heeft een proces-verbaal van 199 euro gekregen voor het fietsen over de autosnelweg. Toen de politie hem vertelde dat Nijmegen de andere kant op was en dat hij voor niets het water was overgestoken, baalde hij enorm. 'Wij hebben hem de weg naar Nijmegen gewezen en de fietsbrug uitgelegd zodat hij ook veilig in Nijmegen zou kunnen aankomen.'

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
AV Oss '78 - Zondag 10 november Docfacross in Oss

OSS - Op zondag 10 november vindt de tweede wedstrijd plaats van de AV Oss ’78 Crosscompetitie 2024-2025: de Docfacross. Naast de gebruikelijke afstanden van circa 5 en 10 kilometer, is er speciaal voor de jongere hardlopers een jeugdcross over verschillende afstanden.

Om 10:00 uu...

De motieven van jongeren om mee te doen aan carmeetings

UTRECHT - Afgelopen zaterdag werd er een carmeeting in de buurt van Breda ontruimt. Jongeren in Nederland zijn steeds actiever in de autoscene, waarbij ze regelmatig autoshows, car meetings, of straatraces bezoeken en significante bedragen uitgeven aan hun auto. Deze groe...

Nieuwe voorstelling te zien van De Megense Comedie Junior

MEGEN - Na De betovering van de Fortunia vogel. van vorig jaar komt de jeugdafdeling van Toneelvereniging De Megense Comedie dit jaar weer met een hele leuke familievoorstelling. We hopen dan ook weer vele families te mogen verwelkomen in de Theaterzaal van Acropolis.

Dit jaar spelen wi...