Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

populair: recordaantal aanmeldingen voor Burendag 2024

Geschreven: 17 uur geleden
populair: recordaantal aanmeldingen voor Burendag 2024

UTRECHT - Dat Nederlanders veelal positief zijn over buurtinitiatieven blijkt wel uit het recordaantal aanmeldingen voor Burendag dit jaar. In Noord-Brabant doen dit jaar 1609 buurten mee en met meer dan 9.200 activiteiten verspreid over het hele land zijn er ruim 12% meer aanmeldingen dan in 2023. Douwe Egberts en Oranje Fonds organiseren op zaterdag 28 september alweer voor de 18e keer dit jaarlijks terugkerende buurtinitiatief om ervoor te zorgen dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden. Er vinden activiteiten door het hele land plaats van 27 t/m 29 september.
 
De initiatiefnemers van Burendag, zijn verheugd over het succes. Kathelijne Malcontent, Marketing Manager van Douwe Egberts vertelt: “We spannen ons elk jaar in om in meer buurten verbinding te creëren. Dit aantal aanmeldingen is uniek. We hopen zo een nog grotere bijdrage te leveren aan de sociale cohesie.” Dat contact onderhouden kan volgens de initiatiefnemers met kleine gebaren. Uit onderzoek blijkt dat het maken van een praatje op de stoep (83,6%), het begroeten van buren (83,5%) en het aannemen van pakketjes (84,1%) de meest voorkomende manieren zijn waarop buren contact met elkaar hebben. 

Enkele data Burendag 2024 

90% van de Nederlandse bevolking woont in een wijk waar een Burendag-activiteit plaatsvindt. 
Per deelnemende wijk doen gemiddeld 31 volwassenen en 13 kinderen mee. 
In Noord-Brabant doen dit jaar 1609 mee met Burendag. Dat is 15% meer dan vorig jaar. 
Er worden dit jaar bijna 550.000 deelnemers verwacht, die gezamenlijke activiteiten doen zoals het opknappen van de buurttuin, taarten bakken, koffiedrinken en barbecueën. 


image
Burendag biedt mogelijkheid tot intensiever contact 
Het Oranje Fonds heeft een verklaring voor de opvallende stijging van het aantal deelnames: “Veel buren hebben behoefte aan sociaal contact en verbinding in de buurt, Burendag is een laagdrempelige manier om aan die behoefte te voldoen. Op deze dag worden veel feestelijke activiteiten georganiseerd en staat ontmoeting centraal. Dat kan leiden tot mooie dingen. We weten uit onderzoeken dat het effect van Burendag ook na een half jaar nog aanhoudt en dat meer dan de helft van de buren na deelname meer onderling contact houdt,” aldus Sandra Jetten, directeur van het Oranje Fonds. Elk jaar kunnen buurten een financiële bijdrage bij het Oranje Fonds aanvragen. Ook zijn er Burendagpakketten beschikbaar om deelnemers te faciliteren bij het organiseren van de dag. Dit jaar zit er ook een Burenboekje in het pakket, waarmee buren elkaar op een makkelijke manier beter kunnen leren kennen. 
 
Tip voor pers 
Pers is in de straat Langakker in Boxtel van harte welkom om foto’s te maken of buurtbewoners vragen te stellen. Er worden activiteiten georganiseerd zoals een pingpong toernooi, het opknappen van de gemeenschappelijke tuin en de dag wordt afgesloten met pizza. Er worden zo’n 20 mensen verwacht. 
Kijk voor een overzicht van alle deelnemende buurten op: https://www.burendag.nl/mijn-buurt 

Over Burendag 
In 2006 organiseerde Douwe Egberts de eerste editie van Burendag, waarna het Oranje Fonds als medeorganisator in 2008 aansloot. Sinds 2006 organiseerden buurten al zo’n 66.000 Burendag activiteiten. Inmiddels doen er jaarlijks duizenden buurten mee. 

Over het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom zet het zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Oftewel een betrokken samenleving; waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden waar mogelijk.  

De steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners maakt dit mogelijk. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. Kijk voor meer informatie op www.oranjefonds.nl  

Over Douwe Egberts 
Douwe Egberts, opgericht in 1753 in het Friese Joure, is een van de meest geliefde en bekende koffiemerken in Nederland. Met meer dan 250 jaar ervaring in het selecteren, branden en verpakken van de beste koffiebonen, staat D.E bekend om zijn rijke smaak en constante kwaliteit. Als onderdeel van JDE Peet's (ook moederbedrijf van Pickwick en SENSEO®) houden we vast aan onze rijke geschiedenis, maar blijven we ook innoveren.  

Douwe Egberts biedt een breed assortiment aan koffieproducten, variërend van versgemalen koffie tot koffiepads en cups, geschikt voor zowel thuis als op het werk. De producten zijn verkrijgbaar bij supermarkten, speciaalzaken, online retailers en in onze Douwe Egberts Cafés.  

Als vertrouwd merk bij Nederlandse huishoudens stellen we het creëren van betekenisvolle verbindingen tussen mensen centraal. Onze missie om mensen samen te brengen komt tot leven in alles wat we doen, van onze producten tot onze campagnes, tot landelijke activaties zoals Burendag en onze samenwerkingen met goede doelen vanuit ons D.E spaarprogramma en de jaarlijkse Lions Club inzamelactie. Kijk voor meer informatie op www.de.nl 

Rivierenland Radio is in Utrecht ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant & Midden Nederland via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Tipo Tango 25-jarig jubileum workshop concert kennismaking Argentijnse tango

EINDHOVEN - Tipo Tango Eindhoven viert haar 25-jarig jubileum. Dit is een bijzondere mijlpaal voor de vrijwilligersorganisatie die sinds 1999 de Argentijnse tango in de regio tot leven brengt. Ter ere van deze gelegenheid organiseert Tipo Tango een feestelijk jubileumweekend van vrijdag 11 t...

Was mich bewegt door het Deventer Vocaal Ensemble en Decamerone

DEVENTER - Concert “Was mich bewegt” door het Deventer Vocaal Ensemble en Kamerkoor Decamerone
In 2024 is het vijftig jaar geleden dat de componist Frank Martin overleed. Reden voor het Deventer Vocaal Ensemble om samen met Kamerkoor Decamerone uit Utrecht (waar onze dirigent E...

Groen licht voor herinrichting Wilhelminaplein

EINDHOVEN - De herinrichting van het Wilhelminaplein kan van start. Het college heeft ingestemd met het ontwerp: een groen, autoluw en klimaatvriendelijk plein waar het voor bewoners en bezoekers aangenaam is om te verblijven. Wethouder Rik Thijs: "Ik ben erg blij met het eindplaatje. De nieuwe i...