Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Project Buitenstad gaat met uitspraak RvS van start

Geschreven: 01-08-2024
Project Buitenstad gaat met uitspraak RvS van start

ZALTBOMMEL - Het bestemmingsplan Buitenstad is onherroepelijk vastgesteld met het besluit van de Raad van State (RvS). Het rechtscollege oordeelde woensdag (31-7) dat het aangepaste bestemmingsplan voldoet aan alle gestelde eisen.

Met dit besluit kan definitief gestart worden met de bouw van 330 woningen, winkels, kantoren en horeca langs de Waal, aan de westzijde van Zaltbommel.

Wethouder Ed Goossens: “De schop kan de grond in en ik ben heel content met deze onherroepelijke RvS uitspraak. Ook dit langlopende dossier kunnen we nu afronden.”

Achtergrond
Op 16 december 2021 werd het oorspronkelijke bestemmingsplan Buitenstad vastgesteld door de gemeenteraad van Zaltbommel. Na een tussenuitspraak op 8 november 2023 oordeelde de Raad van State dat een onderdeel van dit plan, specifiek het beeldkwaliteitsplan voor het beschermd stadsgezicht Zaltbommel, onvoldoende duidelijk was geformuleerd. In reactie daarop heeft de gemeenteraad op 22 februari 2024 het bestemmingsplan opnieuw en gewijzigd vastgesteld om aan de eisen van de tussenuitspraak te voldoen.

Besluit
Nu heeft de Raad van State bevestigd dat de aanpassingen voldoende zijn en het beroep tegen het bestemmingsplan ongegrond verklaard is. Ook is besloten dat de gemeenteraad geen proceskosten hoeft te vergoeden. Nu kan definitief worden gestart met de realisatie van het project. De start van de werkzaamheden is nog dit jaar.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab
 


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Sanne Hilhorst
Sanne Hilhorst
Sanne Hilhorst
Laatste berichten
AV Oss '78 - Zondag 10 november Docfacross in Oss

OSS - Op zondag 10 november vindt de tweede wedstrijd plaats van de AV Oss ’78 Crosscompetitie 2024-2025: de Docfacross. Naast de gebruikelijke afstanden van circa 5 en 10 kilometer, is er speciaal voor de jongere hardlopers een jeugdcross over verschillende afstanden.

Om 10:00 uu...

De motieven van jongeren om mee te doen aan carmeetings

UTRECHT - Afgelopen zaterdag werd er een carmeeting in de buurt van Breda ontruimt. Jongeren in Nederland zijn steeds actiever in de autoscene, waarbij ze regelmatig autoshows, car meetings, of straatraces bezoeken en significante bedragen uitgeven aan hun auto. Deze groe...

Nieuwe voorstelling te zien van De Megense Comedie Junior

MEGEN - Na De betovering van de Fortunia vogel. van vorig jaar komt de jeugdafdeling van Toneelvereniging De Megense Comedie dit jaar weer met een hele leuke familievoorstelling. We hopen dan ook weer vele families te mogen verwelkomen in de Theaterzaal van Acropolis.

Dit jaar spelen wi...