Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Robin de Puy in Museum Henriette Polak

Geschreven: 31-05-2024
Robin de Puy in Museum Henriette Polak

ZUTPHEN - Van 15 juni t/m 8 september 2024 is de tentoonstelling Waters & Meer – Robin de Puy te zien in Museum Henriette Polak. Waters & Meer toont een selectie uit de recente projecten Down By The Water (2022) en Waters (2023) van de bekende fotografe. De herkenbaarheid van haar werk en de indrukwekkende portretten die zij maakt, raken een breed publiek. De tentoonstelling is in nauwe samenwerking met Robin de Puy samengesteld.

Robin de Puy

De fotografie van Robin de Puy (1986) begint met een verlangen om haar eigen verhaal te vertellen via de gezichten van anderen. De Puy ziet de camera als een hulpmiddel om de diep persoonlijke eigenschappen van elk persoon te begrijpen. Haar foto's weerspiegelen de menselijke verbinding. De Puy exposeert en publiceert haar werk in binnen- en buitenland. Regelmatig worden haar foto’s gepubliceerd in onder andere de Volkskrant, en in fotoboeken. Ze exposeerde eerder bij instellingen en galeries als het Bonnefantenmuseum in Maastricht, het Fotomuseum Den Haag en Photoville in New York. Zowel in 2013 als in 2019 won Robin de Puy de Nationale Portretprijs. Museum Henriette Polak is trots nu haar foto’s in Zutphen tentoon te mogen stellen.

 

Waters & Meer

De tentoonstelling toont een selectie uit haar recente projecten Down By The Water (2022) en Waters (2023). In Down By The Water zijn herkenbare ‘locals’ vastgelegd. Robin is gefascineerd door het Amerikaanse platteland en ontdekte tijdens de recente lockdown dat ook haar woonplaats Wormer, een klein dorpje ten noorden van Amsterdam dat omringd is door water, heel universeel blijkt te zijn, met dezelfde soort lokale iconen uit kleine steden die ze vaak is tegengekomen tijdens haar reizen door de landschappen van Amerika. Waters vertelt een verhaal over de watersnoodramp in 1953, de grootste Nederlandse natuurramp van de 20e eeuw. Robin de Puy groeide op in Oude-Tonge, Zuid-Holland, dat het grootst aantal slachtoffers telde. Ze portretteerde bewoners van het eiland die de ramp hebben meegemaakt of zijn opgegroeid in de schaduw van het trauma dat hun (groot)ouders hebben overleefd.

De thema’s van deze projecten passen Zutphen. Vanwege haar ligging aan de prachtige IJssel, wordt de stad continu geconfronteerd met de voor- én nadelen van het steeds veranderende water. De tentoonstelling maakt onderdeel uit van de Zutphense Fotozomer. Waters & Meer - Robin de Puy is in Museum Henriette Polak te Zutphen te zien van 15 juni t/m 8 september 2024.

Fotowedstrijd

Van 15 juni tot 11 augustus kunnen fotografieliefhebbers deelnemen aan een fotowedstrijd in het kader van de tentoonstelling Waters & Meer - Robin de Puy. De opdracht is een foto te maken waarin een verhaal over water in beeld gebracht wordt. Van landschapsfotografie tot stillevens of portretfotografie, alles is mogelijk. Deelnemers maken kans op een gesigneerd boek van Robin de Puy (Waters, 2023) én een afdruk van de winnende foto op dibond mede dankzij Foto Keuzekamp in Zutphen. Foto met toelichting kunnen tot 11 augustus gemaild worden naar wedstrijd@museazutphen.nl.

Rivierenland Radio is in Zutphen te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Rivierenland Radio presenteert: de Top 100 van de Flitsende 50!

Hedel - Rivierenland Radio uit Hedel komt met een bijzondere muzikale traktatie voor haar luisteraars! Op zaterdag 26 oktober 2024 van 11:00 tot 18:00 uur presenteert het radiostation de Rivierenland Radio Top 100, een exclusieve lijst van de 100 grootste hits uit de Flitsende 50, verzameld over ...

Mobiel bomenmuseum (arboretum) op Stadhuisplein Eindhoven

EINDHOVEN - Op het Stadhuisplein staat vanaf 18 oktober een mobiel arboretum. Dit is een verzameling verplaatsbare bomen die ingezet kan worden voor de vergroening van plekken in de stad die daarom vragen. Denk aan plekken die in de toekomst permanent vergroend worden of plekken waar onvoldoende ...

Wolvenprovincies zien niets in anticonceptie wolven

ARNHEM - Wolvenprovincies Drenthe, Fryslân, Gelderland, Overijssel en Utrecht zien niets in de ingebrachte suggesties in de Tweede Kamer, over de toepassing van anticonceptie bij wolven via een hormonale prikpil of chemische sterilisatie. PVV-kamerlid Dion Graus kwam daar eerder deze week m...