Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Sint Antonius winnaar Boomfeestdag 2024 in Herperduin

Geschreven: 16-05-2024
Sint Antonius winnaar Boomfeestdag 2024 in Herperduin

OSS - Voor de 21e keer vierden de leerlingen van groep 8 uit de gemeente Oss op dinsdag 14 mei de Boomfeestdag in natuurgebied Herperduin in de Maashorst. Zo’n 600 leerlingen uit groep 8 van Osse basisscholen deden dit jaar mee aan allerlei opdrachten in het bos van Herperduin. Ook dit jaar was het weer één groot feest: hutten bouwen, kriebelbeestjes zoeken, insectenhotels maken, De Grote Boomfeestdag Quiz en Oss got Talent! Wethouder Dolf Warris kwam langs om de leerlingen aan te moedigen. Ook de directeur van de Stichting Nationale Boomfeestdag kwam voor het eerst een kijkje nemen bij deze unieke Boomfeestdag in Oss. Na afloop zei ze enthousiast dat dit een prachtig voorbeeld was voor heel Nederland!

Een zware taak

Voor de jury bij de verschillende onderdelen wachtte een moeilijke taak, want wie deed het nu het beste? Samenwerking, een gezellige sfeer in het team en samen plezier hebben, was vooral heel belangrijk voor de jury. Vol overgave werden de gaafste hutten gebouwd en de mooiste kunstwerken gemaakt. Bij Oss got Talent werd uit volle borst gezongen, gerapt en de coole danspasjes gedaan. Geen kriebelbeestje was veilig voor de loeppotjes en bij het insectenhotel werden met zweet op het voorhoofd gezaagd en volop gaatjes geboord in de houten plakjes. De speurders zochten de mooiste materialen om de flat mee te vullen, want het resultaat gaat mee naar school om op een mooi plekje op te hangen.

Winnaar 2024

Voor de jury bij de verschillende onderdelen wachtte een lastige taak, want wie zou nu uiteindelijk de winnaar worden van de Boomfeestdag 2024? Het was dit jaar een nek-aan-nek-race. Toch kan er maar één de winnaar zijn. De groep die uiteindelijk het meeste punten heeft gehaald en ook nog eens een heel goede indruk gemaakt heeft op de jury is basisschool Sint Antonius uit Maren-Kessel.

Sint Antonius deed dit jaar voor het eerst mee en de leerlingen winnen de felbegeerde Boomfeestdagoorkonde en mogen met de groep zwemmen; deze prijs wordt aangeboden door het Golfbad in Oss. De leerlingen van de Martinus van Beekschool uit Oss deden het geweldig en werkten goed samen. Zij hebben de 1e plaats net niet gehaald. Ze mogen heel trots zijn op een mooie 2e plek. Net als De Wissel B uit Geffen. Want ook zij deden voor het eerst mee en behaalden de 2e plek. De 3e plaats van de Boomfeestdag 2024 gaat naar de leerlingen van De Wissel A, ook uit Geffen.

Rivierenland Radio is in Oss te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19uur presenteer...

Laatste berichten
Veiligheidsmarkt

HEUSDEN - Dit keer op het Plein in Vlijmen van 11.00 tot 16.00 uur. Op de veiligheidsmarkt is van alles te beleven voor jong en oud!

Kruip in de huid van een hulpverlener!

De aanwezige hulpdiensten zoals de politie, brandweer, defensie en de ambulance (RAV) geven de bezoekers ...

stichting maatschappelijke economische Brainport Industries Campus

EINDHOVEN - De ontwikkeling van Brainport Industries Campus (BIC) stimuleren, faciliteren én ondersteunen. Dat zijn de belangrijkste taken van de nieuwe stichting Campus Ontwikkelings Organisatie (COO). De provincie Noord-Brabant, gemeente Eindhoven en SDK Vastgoed bundelen hiervoor de kra...

Musical Lang Leve de Oorlog door Theater Dankzij De Dijken

LITH - Een voorstelling met als thema 'de doorwerking van oorlog op naoorlogse generaties'. Een actueel thema, zeker nu de wereld niet eens zo ver van ons in brand staat.

In sobere musicalvorm met spel, zang, muziek, dans en enscenering ontvouwt zich een familiegeschiedenis van vie...