Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Snelfietspad Maasdriel is klaar

Geschreven: 28-07-2024
Snelfietspad Maasdriel is klaar

MAASDRIEL - Het Maasdrielse deel van het nieuwe snelfietspad tussen Zaltbommel en Den Bosch is klaar. Het fietspad vanaf De Lucht tot aan de Treurenburg is verbreed en werd voorzien van een rode kleur. Fietsers krijgen bij verschillende kruispunten voorrang. Nieuw Lokaal Maasdriel (NLM) stelde er, bij monde van fractievoorzitter Helmine van Boxtel, inmiddels de nodige, kritische vragen over inzake de veiligheid. 

Sinds afgelopen weekend kunnen fietsers over het vernieuwde fietspad. Dit fietspad is een onderdeel van de snelle fietsroute tussen Zaltbommel en Den Bosch. De snelle fietsroute zorgt ervoor dat fietsers sneller en veiliger kunnen fietsen. Het is een aantrekkelijk alternatief voor automobilisten die nu de A2 gebruiken. Daarnaast is het een grote verbetering voor fietsers die al fietsen tussen beide steden.

Verkeerssituaties gewijzigd
Door de komst van het snelfietspad is de verkeerssituatie op sommige plekken veranderd. Vanaf nu krijgen fietsers bij de kruisingen Achterdijk/Oude Rijksweg, Buitenkamp, De Steegen en de Maasdijk in de bebouwde kom voorrang. Gemeente Maasdriel tipt: 'Houd zowel als automobilist en als fietser rekening met de nieuwe situaties.'

Veiligheid
Het is met name de verkeersituatie aan de Achterdijk en Oude Rijksweg in Hedel die Nieuw Lokaal Maasdriel zorgen baart. Beide wegen zijn druk en krijgen veel sluipverkeer van de A2 te verwerken. De kans op ongelukken is hier groot. De snelle fietsroute F2 zorgt er weliwaar voor dat fietsers sneller en veiliger kunnen fietsen tussen Zaltbommel en Den Bosch, maar dat mag niet ten koste gaan van de veiligheid, vindt Nieuw Lokaal Maasdriel (NLM). 

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Laatste berichten
AV Oss '78 - Zondag 10 november Docfacross in Oss

OSS - Op zondag 10 november vindt de tweede wedstrijd plaats van de AV Oss ’78 Crosscompetitie 2024-2025: de Docfacross. Naast de gebruikelijke afstanden van circa 5 en 10 kilometer, is er speciaal voor de jongere hardlopers een jeugdcross over verschillende afstanden.

Om 10:00 uu...

De motieven van jongeren om mee te doen aan carmeetings

UTRECHT - Afgelopen zaterdag werd er een carmeeting in de buurt van Breda ontruimt. Jongeren in Nederland zijn steeds actiever in de autoscene, waarbij ze regelmatig autoshows, car meetings, of straatraces bezoeken en significante bedragen uitgeven aan hun auto. Deze groe...

Nieuwe voorstelling te zien van De Megense Comedie Junior

MEGEN - Na De betovering van de Fortunia vogel. van vorig jaar komt de jeugdafdeling van Toneelvereniging De Megense Comedie dit jaar weer met een hele leuke familievoorstelling. We hopen dan ook weer vele families te mogen verwelkomen in de Theaterzaal van Acropolis.

Dit jaar spelen wi...