Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Subsidie voor verduurzamen agrarische bedrijven

Geschreven: 06-08-2024
Subsidie voor verduurzamen agrarische bedrijven

ARNHEM - Boeren in Gelderland kunnen vanaf 2 september 2024 bij de provincie subsidie aanvragen om hun bedrijf te verduurzamen. Ze ontvangen 40% subsidie voor de aanschaf van moderne installaties en machines. De investeringen moeten wel bijdragen aan milieu- en klimaatdoelen of aan dierenwelzijn. Jonge boeren -tot 40 jaar- ontvangen extra subsidie, namelijk 55%.  

De subsidie met de naam ‘Productieve investeringen Groen-blauw dierenwelzijn’ is onderdeel van het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Het doel van de regeling is goed gebruik van natuurlijke hulpbronnen, zoals water, bodem en biodiversiteit. Boeren of samenwerkingsverbanden van boeren kunnen deze subsidie aanvragen.  

De hoogte van de subsidie bedraagt ten minste €; 20.000 en maximaal €; 124.999. Het totale subsidiebedrag is bijna €; 3 miljoen. De subsidieaanvraag verloopt op basis van een voorgeschreven investeringslijst. Aanvragen kan van 2 september 2024 tot en met 28 november 2024. 

Harold Zoet, gedeputeerde Landbouw, Natuur en Stikstof: “Wij steunen boeren die willen verduurzamen. Dat is goed voor hun bedrijf, maar ook goed voor de Gelderse omgeving. Samen met de sector willen we juist in deze tijd positieve stappen zetten en een maatschappelijke bijdrage leveren.” 

Drie informatiebijeenkomsten over subsidieregeling  

Boeren die geïnteresseerd zijn in de subsidieregeling kunnen zich laten bijpraten op één van de informatieavonden over de regeling. Op 20 augustus 2024 (Harfsen), 22 augustus 2024 (Opheusden) en 29 augustus 2024 (Ulft) vertelt Gelderland wat de regeling inhoudt. 

Gemeenschappelijk Landbouwbeleid   

Het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) ondersteunt toekomstbestendige landbouw: veerkrachtige bedrijven, gezonde natuur en een leefbaar platteland. Het GLB biedt een groot aantal landelijke en provinciale subsidies en andere instrumenten voor initiatieven die hieraan bijdragen.      

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Durkey Jozefzoon
Durkey Jozefzoon
Durkey Jozefzoon
Laatste berichten
AV Oss '78 - Zondag 10 november Docfacross in Oss

OSS - Op zondag 10 november vindt de tweede wedstrijd plaats van de AV Oss ’78 Crosscompetitie 2024-2025: de Docfacross. Naast de gebruikelijke afstanden van circa 5 en 10 kilometer, is er speciaal voor de jongere hardlopers een jeugdcross over verschillende afstanden.

Om 10:00 uu...

De motieven van jongeren om mee te doen aan carmeetings

UTRECHT - Afgelopen zaterdag werd er een carmeeting in de buurt van Breda ontruimt. Jongeren in Nederland zijn steeds actiever in de autoscene, waarbij ze regelmatig autoshows, car meetings, of straatraces bezoeken en significante bedragen uitgeven aan hun auto. Deze groe...

Nieuwe voorstelling te zien van De Megense Comedie Junior

MEGEN - Na De betovering van de Fortunia vogel. van vorig jaar komt de jeugdafdeling van Toneelvereniging De Megense Comedie dit jaar weer met een hele leuke familievoorstelling. We hopen dan ook weer vele families te mogen verwelkomen in de Theaterzaal van Acropolis.

Dit jaar spelen wi...