Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Tipo Tango 25-jarig jubileum workshop concert kennismaking Argentijnse tango

Geschreven: 6 uur geleden
Tipo Tango 25-jarig jubileum workshop concert kennismaking Argentijnse tango

EINDHOVEN - Tipo Tango Eindhoven viert haar 25-jarig jubileum. Dit is een bijzondere mijlpaal voor de vrijwilligersorganisatie die sinds 1999 de Argentijnse tango in de regio tot leven brengt. Ter ere van deze gelegenheid organiseert Tipo Tango een feestelijk jubileumweekend van vrijdag 11 tot en met zondag 13 oktober 2024 met gratis activiteiten.

Programma jubileumweekend

Het jubileumweekend wordt een ware viering van de tangocultuur. De zondag is speciaal voor mensen die voor het eerst kennis willen maken met de tango. Om 14.00 uur kunnen zij een kennismakingsworkshop volgen en om 15.00 uur  is er een concert met dansdemonstratie. Allemaal gratis. Verder staan op het programma een feestelijke receptie, sfeervolle milonga’s (tango dansavonden), een concert dansant van het beroemde tango-orkest ‘Típica Roulotte Tango’ uit Frankrijk, een uitgebreid buffet en verkoop van tangoschoenen en -kleding voor zowel heren als dames.

Historie en locaties

Tipo Tango begon 25 jaar geleden als initiatief van enkele gepassioneerde tangodansers. Zij wilden meer mogelijkheden creëren voor lessen en dansavonden. Al snel vonden zij een eigen plek in de refterzaal van het oude Augustianum in de binnenstad. Die sfeervolle ruimte achter de ‘Paterskerk - onder de dansers beter bekend als Scala - was jarenlang een echte ‘tangotempel’ en dit roept nog steeds warme herinneringen op. Dit kloostercomplex is inmiddels omgebouwd tot het huidige Mariënhage hotel. Tegenwoordig vindt men Tipo Tango aan de Kardinaal de Jongweg in Eindhoven, waar de groep vrijwilligers eigenhandig de eerste verdieping van een voormalig schoolgebouw heeft omgebouwd tot hun nieuwe tangohome. Dansers uit heel Nederland en aangrenzende gebieden in België en Duitsland weten vaak de weg te vinden naar deze plek.

Vrijwilligers vormen het hart van een levendige tango gemeenschap

Tipo Tango wordt gevormd door een enthousiaste groep tangodansers uit Eindhoven en omgeving. De stichting heeft een bestuur bestaande uit vijf personen. Daar omheen zet een kring van actieve dansers zich in bij de activiteiten zoals het tangocafé, salons, workshops, cursussen, danslab en meerdaagse festivals. Samen een hechte groep van zo’n 16 vrijwilligers die het hart vormen van een levendige tango gemeenschap in Eindhoven en omgeving.

Argentijnse tango

Argentijnse tango is een bijzondere dans die vraagt om een woordloze communicatie binnen het danspaar. Improviserend samen bewegen op de muziek vereist een voortdurend in verbinding blijven met elkaar.  Het leren beheersen van die ‘tangotaal’ is een mooie uitdaging. Als sociale dans opent het de mogelijkheid om overal met andere dansers die verbinding te delen. In de hele wereld wordt tango gedanst en die taal is universeel. Bij Tipo Tango wordt deze essentie gekoesterd en doorgegeven aan elke nieuwe generatie dansers.

Laten we samen de rijke geschiedenis van Tipo Tango vieren en de toekomst van de Argentijnse tango in Eindhoven tegemoet dansen! Zie www.tipotango.nl voor het volledige programma.

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via Dab+, kanaal 5a en via onze app en deze site.


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Tipo Tango 25-jarig jubileum workshop concert kennismaking Argentijnse tango

EINDHOVEN - Tipo Tango Eindhoven viert haar 25-jarig jubileum. Dit is een bijzondere mijlpaal voor de vrijwilligersorganisatie die sinds 1999 de Argentijnse tango in de regio tot leven brengt. Ter ere van deze gelegenheid organiseert Tipo Tango een feestelijk jubileumweekend van vrijdag 11 t...

Was mich bewegt door het Deventer Vocaal Ensemble en Decamerone

DEVENTER - Concert “Was mich bewegt” door het Deventer Vocaal Ensemble en Kamerkoor Decamerone
In 2024 is het vijftig jaar geleden dat de componist Frank Martin overleed. Reden voor het Deventer Vocaal Ensemble om samen met Kamerkoor Decamerone uit Utrecht (waar onze dirigent E...

Groen licht voor herinrichting Wilhelminaplein

EINDHOVEN - De herinrichting van het Wilhelminaplein kan van start. Het college heeft ingestemd met het ontwerp: een groen, autoluw en klimaatvriendelijk plein waar het voor bewoners en bezoekers aangenaam is om te verblijven. Wethouder Rik Thijs: "Ik ben erg blij met het eindplaatje. De nieuwe i...