Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Veiligheidsmarkt

Geschreven: 06-09-2024
Veiligheidsmarkt

HEUSDEN - Dit keer op het Plein in Vlijmen van 11.00 tot 16.00 uur. Op de veiligheidsmarkt is van alles te beleven voor jong en oud!

Kruip in de huid van een hulpverlener!

De aanwezige hulpdiensten zoals de politie, brandweer, defensie en de ambulance (RAV) geven de bezoekers een interessant kijkje achter de schermen en je kunt in de huid kruipen van een hulpverlener! Zo kun je ervaren hoe je uit een brandende woning moet ontsnappen, kruip je in de huid van de politie met een VR-bril of leer je reanimeren of een verband aanleggen. Ook geniet je van verschillende demonstraties, zoals het blussen van een brand, werken met speurhonden, aanhouden van verdachte personen en het verlenen van geneeskundige hulp. Er zijn verschillende bijzondere voertuigen van de hulpdiensten te bewonderen. Denk aan het snelle interventievoertuig van de politie of een pantserwagen van defensie.

Volle stempelkaar is een presentje

Aanwezige kinderen kunnen een stempelkaart ophalen bij de boa’s van de gemeente Heusden. Door een kijkje te nemen of een spelletje te spelen bij de verschillende onderdelen verzamelen ze stempels. Een volle stempelkaart kan na afloop worden ingeleverd bij de boa’s voor een leuk presentje. 

Feestelijke opening door burgemeester

Om 11.00 uur wordt de Veiligheidsmarkt feestelijk geopend door burgemeester Willemijn van Hees en de jeugdburgemeesters. Kom je met de auto? Dan kun je parkeren op het parkeerterrein in het Van Greunsvenpark of aan de Oliemaat, of kom lekker op de fiets! Het Plein is afgesloten voor verkeer.

Mogelijk gemaakt door…

De Veiligheidsmarkt is georganiseerd door de gemeente Heusden in samenwerking met verschillende hulpdiensten zoals politie, brandweer, ambulance (RAV), Rode Kruis, defensie, Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC), Bureau Drugszaken, Veilig verkeer Nederland (VVN) buurtpreventie Vlijmen, EHBO Heusden, Premax beveiliging, Speur- en werkhondenvereniging Drunen, Stichting Veteranen Search Team, Brandwondenstichting, Jongerenwerk R-Newt, Woonveste en de gemeente Heusden.

Rivierenland Radio is in Heusden ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant & Midden Nederland via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Intrekking blauwalgenwaarschuwing recreatieplas De Bijland

Arnhem - De provincie Gelderland heeft de waarschuwing voor blauwalgen bij recreatieplas De Bijland in Tolkamer ingetrokken. Uit recente controles blijkt dat er geen blauwalgen meer zijn aangetroffen in het zwemwater. Er is dan ook geen verhoogd risico meer op gezondheidsklachten.

De wa...

Bijzondere uitreiking Kunstcultuurprijs tijdens De Osse Nacht 2024

OSS -- Dit jaar belooft De Osse Nacht een nóg specialere editie te worden, met de uitreiking van de allereerste kunstcultuurprijs Oss als een bijzonder hoogtepunt. Op zaterdag 16 november vindt dit bruisende kunstfestival plaats. De kaartverkoop is reeds gestart via de Theate...

FLITSSCHIJF 232 Levenslang--Blof

Het nummer "Levenslang" van BLØF is een prachtig en emotioneel lied dat gaat over de blijvende impact van verlies en de manier waarop herinneringen mensen verbinden. Het nummer beschrijft het gevoel dat iemand altijd bij je blijft, zelfs als die persoon fy...