Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

ViA15 stap dichterbij na oordeel Raad van State

Geschreven: 02-10-2024
ViA15 stap dichterbij na oordeel Raad van State

ARNHEM - De Raad van State heeft op woensdag 2 oktober 2024 het Tracébesluit ViA15 onherroepelijk verklaard.  Met deze uitspraak van de rechter is er, na een beroepsprocedure van zeven jaar, een einduitspraak over het project ViA15, die de bereikbaarheid in de regio Arnhem-Nijmegen en de verbinding tussen de haven van Rotterdam en Duitsland verbetert.

Goed nieuws

De uitspraak is goed nieuws voor de bereikbaarheid in de regio Arnhem-Nijmegen, waar de verbreding van de A12, verbreding van de A15 en het doortrekken van de A15 op de a12 de drukte op het onderliggend wegennet zal verlichten. Daarnaast zorgt dit ook voor een betere verbinding tussen de haven van Rotterdam en Duitsland, waardoor het goederenvervoer tussen Rotterdam, Duitsland en achterliggende landen een stukje versnelt.

Minister Madlener van Infrastructuur en Waterstaat: “Ik vind het fantastisch nieuws en ben blij dat na een procedure van 7,5 jaar er nu duidelijkheid is. De A15 en A12 zijn drukke wegen en de regio is er dan ook enorm bij gebaat dat we dit project kunnen uitvoeren. Weggebruikers in de regio Arnhem-Nijmegen straks weer kunnen doorrijden.”

Gelders gedeputeerde bereikbaarheid, Klaas Ruitenberg: “Blij dat we nu verder kunnen, want de doorgetrokken A15 en verbreding van de A12 zijn hard nodig om het verkeer veiliger te maken, files te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Dat is goed voor de Gelderlanders, de regionale economie én de nationale economie.”

Procedure
De beroepsprocedure startte met het tracébesluit uit 2017. De beroepsprocedure bij de Raad van State heeft zo’n zeven jaar geduurd. Nu is er voor alle partijen duidelijkheid.  De afgelopen jaren stond de beroepsprocedure voornamelijk in het teken van effecten van stikstofdepositie; de manier van berekenen van stikstofdepositie op Natura 2000-gebieden en de manier waarop mogelijke schade aan deze natuurgebieden kon worden voorkomen. In drie tussenuitspraken van de Raad van State kreeg het ministerie de opdracht het besluit nader te motiveren dan wel te wijzigen en kregen appellanten de mogelijkheid daar vervolgens op te reageren. Met de uitspraak van vandaag is de procedure afgerond.

Uitvoering
De daadwerkelijke uitvoering van het project vraagt een zorgvuldige voorbereiding. Door de lange duur van de beroepsprocedure bij de Raad van State is de projectorganisatie afgebouwd nadat alle voorbereidende werkzaamheden aan het Tracé waren afgerond. Deze projectorganisatie moet, door Rijkswaterstaat en door de aannemer, weer worden opgebouwd, er moeten nieuwe afspraken worden gemaakt met bijbehorende nieuwe planning. 

Rivierenland Radio is in Arnhem ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant & Midden Nederland via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Wekelijkse nieuwkomers in de Flitsende 50

Bericht geschreven door: Yvonne Koppers 

‘Industry plant’: Het nummer gaat over alle haat reacties die Roxy Dekker over zich heen kreeg de afgelopen tijd. Nu wordt er inmiddels goed mee omgegaan.

‘All my life’: Al je hele leven wacht je op een bepa...

Onderwerp:Het (H)oorcafé in Waalwijk is op 10 oktober weer geopend

WAALWIJK - Op donderdag 10 oktober is (van 10.00 uur - 12.00 uur) het (H)oorcafé weer geopend. Onder het genot van koffie/thee, gezellig "buurten" met elkaar.

Het (H)oorcafé is in 2024 geopend op:

10/10, 14/11 en 12/12

Het (H)oorcafé heeft mede t...

cultuuurwandeling Heemkundekring

HEUSDEN - Op zondagmorgen 13 oktober organiseert de heemkundekring Onsenoort een cultuur-historische wandeling in Haarsteeg. Dit keer wordt het gebied bezocht aan de Oude Haven en de Inlaagdijk waarbij vertelt wordt over het buitengebied van Haarsteeg, het ontstaan van de polders, de haven van Ha...